RİZE HABERLERİ

Öz Gıda İş Sendikası: 180 gün çalışma süresi ÇAYKUR işçisi için milattır

DHA
02.04.2018 - 17:42Son Güncelleme :
DHA

Aytekin KALENDER/RİZE, (DHA) - ÖZ GIDA İş Sendikası Doğu Karadeniz Şube Başkanı Sultan Murat Karadağ, ÇAYKUR'da çalışan işçilerin çalışma sürelerinin 120 günden 180 güne çıkarılmasını milad olarak değerlendirdi.

Karadağ, bir restoranda düzenlediği basın toplantısında, ÇAYKUR ile sendikaları arasında imzalanan ek protokol ile mevsimlik işçilerin çalışma sürelerinin 120 günden 180 güne çıkartıldığını ve bunun bir milat olduğunu belirtti. Sürecin kolay olmadığını ifade eden Karadağ, "2007 yılından bugüne kadar çok büyük emekler sarf edildi. Bir konunun gündemde olması çok büyük bir kazanımdır. Biz önce zemini oluşturarak mevsimlik işçilerin 150 gün ve üzeri çalışması gerektiğini anlattık. 2007 yılından bu güne kadar mücadele verdik. Bu çok kolay olmadı. Ama hamdolsun sonunda çalışma süresi 120 gün olan çalışma süresini 180 güne çıkaran protokolü ÇAYKUR Genel Müdürlüğü arasında imzaladık. Bölgemize üyelerimize hayırlı olsun” dedi.

‘HAKLARIN YAZILDIĞI KİTAPÇIĞI SAKLAMIYORUZ’

Bu kazanım ardından bazı şer odaklarının halen eleştiri oklarını sendikaya döndürmesini eleştiren Karadağ; “Eski protokol ile yeni protokol arasında sadece 120 çalışma sürelerinin 180 güne çıkarılması konusundadır. Bu maddenin bir alt kısmında yazan disiplinsiz hareketlerden dolayı ortaya çıkacak durumlar aynen eskisinde olduğu gibi bunda da geçerlidir. Sanki yeniymiş gibi bizi bu konuda eleştirenlere kanunu okumaya davet ediyorum. Biz geçmişte olduğu gibi işçi kardeşlerimizin haklarının yazıldığı kitapçığı saklamıyoruz. Onlara okumaları için dağıtıyoruz.” ifadelerine yer verdi.

‘ÇAYKUR VE ÇAY BİZİM YÖRENİN CAN DAMARIDIR’

ÇAYKUR'a ve çaya sahip çıkılması gerektiğini kaydeden Karadağ şunları söyledi:

"Bende bir çay üreticisiyim. İnanıyorum ki mevsimlik işçi kardeşlerimiz çaya ve yöremize sahip çıkacaktır. Eksper arkadaşlarımız aldığı çayların kalitesine dikkat etmeleri gerekmektedir. Alınan kötü çaylarla çayımızın kalitesi bozulabilir. Kaliteyi devam ettirmek istiyorsak eksper arkadaşlarımızın da çay alırken daha çok dikkatli olması gerekiyor. Kalite düştüğü zaman pazar payımız azalıyor. Çayın kalitesi ne kadar artarsa pazar payı da o kadar artar. Biz bu bölgenin insanıyız. ÇAYKUR ve çay bizim yörenin can damarıdır. Aynı zamanda yaşam kaynağımız ve olmazsa olmazımızdır. Çay bizim geçim kaynağımızdır. Çayımıza sahip çıkalım."


‘KANUNU BİLMEDEN ELEŞTİRİ YAPANLAR YÖRENİN DÜŞMANIDIR’

Karadağ, “Toplu iş sözleşmesi bizim anayasa kitapçığımız. Bu kitabı bütün üyelerimize bastırıp dağıtacağız. Burada yazanları okuyan üyelerimiz bu doğrultuda bizi sorgulasın. Bizde daha iyi hizmet vermek için çalışalım. Sözleşmeler iki yıl süreliğine yapılır. Bu yüzden ek protokol yıl sonuna kadar yapılmıştır. Yeni sözleşme imzalanana kadar eskisi geçerlidir. Bunları bilmeden eleştirenler işçinin, ÇAYKUR’un, yörenin düşmanıdır. Sözleşme ile bu maddeyi almak basit bir iş değildi. Tarihi bir olay gerçekleştirdik. Şimdiki hedefimiz ise 9 ay 29 gün çalışma koşullarını sağlayarak bunu talep edeceğiz. Gecemizi gündüzümüze katarak işçi kardeşimiz için çalışmalar yapacağız” ifadelerini kullandı. 

FOTOĞRAFLI

Etiketler:

Yasal Bilgilendirme

Hurriyet.com.tr’nin Rize haberleri bölümünde, DHA’nın abonelerine gönderdiği Rize haberleri otomatik olarak derlenmektedir. hurriyet.com.tr editörleri otomatik akış içinde Öz Gıda İş Sendikası: 180 gün çalışma süresi ÇAYKUR işçisi için milattır haberine editoryal müdahalede bulunmamıştır. Haber içeriklerinden hukuken ilgili ajanslar sorumludur.

RİZE NAMAZ VAKİTLERİ

02 Nisan 2018, Pazartesi
  • İmsak
    04:26
  • Guneş
    05:53
  • Öğle
    12:28
  • İkindi
    16:01
  • Akşam
    18:50
  • Yatsı
    20:12
Sayfa Başı