Oyunu değiştiren kazanacak

Güncelleme Tarihi:

Oyunu değiştiren kazanacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2017 22:16

Dijitalleşmenin en çok etkilendiği ve dönüştürdüğü alanların başında bankacılık geliyor. Türkiye İnovasyon ve Girişimcilik Haftası’nda konuşan TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici bu konuya değinerek, “Oyunun kuralları değişirken, oyuna yön verebilenler bir adım öne çıkıyor” dedi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE İnovasyon ve Girişimcilik Haftası’nın açılış konuşmalarını yapan isimler arasında TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici de vardı. Dijitalleşmeyle birlikte tüm sektörlerde oyunun kurallarının yeniden belirlendiğini aktaran Leblebici, rekabetin koşullarının da değiştiğini belirtti. İlerleyen teknoloji ve değişen tüketici taleplerinin, bankacılık sektörünü, şube bazlı geleneksel ürün ve kanal yapısından yeni iş modelleri geliştirmeye zorladığını belirten Leblebici, “Oyunun kuralları değişirken, oyuna yön verebilenler bir adım öne çıkıyor. Biz de TEB olarak bu dijital dönüşüm sürecine sektörde öncülük ediyor, ‘oyunu değiştiren banka’ olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Dijital bankacılık kanallarımızla bu alanda sektöre yön veren ‘ilk’lere imza attık. Mobil bankacılık kanalımız CEPTETEB ile de müşterilerimize bankacılık işlemlerini hızlı ve kolay bir şekilde yapmalarını sağlamaya devam ediyoruz” dedi.

Haberin Devamı

FINTECH’LER YÖN VERECEK

Yapay zekâ, nesnelerin interneti, robotlar, arttırılmış gerçeklik, blockchain, sanal para ve dijital cüzdanlar gibi inovatif teknolojilerin gelişerek finans sektörünün önümüzdeki 5 yılında köklü değişikliklere neden olacağına dikkat çeken Leblebici, dijital dönüşümün beraberinde gelen yeniliklerden finans teknoloji girişimlerinin (Fintech) bankalarla birlikte finans sektörünün geleceğinde aktif rol alacağına inandıklarını ve bu dalgaya yön veren en aktif kurumlardan biri olduklarını belirtti. Geçen yıl finans teknolojisi konusunda fikir ve projeleri olan startuplara özel olarak TEB Fintech Future Four Programı’nı başlattıklarını söyleyen Leblebici, “Bu program ile startup’ların fikirlerini filizlendirmek için gereken finansal destek ve ticarileşme sürecinde, onlara danışmanlık desteği sunuyoruz” diye konuştu.

PARLAK FİKİRLER İYİ GELECEK

Leblebici, “Sektör olarak hayalini kurduğumuz gelecek vizyonu ancak bankalar ve startupların birlikte çalıştıkları, startupların yaratıcılıklarını ortaya koydukları işbirlikçi inovasyon modeliyle mümkün. Bu nedenle fintechlerden çıkacak parlak fikirlerin hepimize iyi geleceğine inanıyoruz. Biz de geçen yıl başlattığımız TEB Fintech Future Four Programı ile yerli fintechlerimizin, girişimcilerimizin dünya çapında başarıya ulaşmasını hedefliyoruz. Bu programı hem ülke ekonomisine hem de ekosistemin büyümesine katkı sağlayacak bir kazan-kazan modeli olarak tasarladık” dedi.

Haberin Devamı

DİJİTAL VE FİZİKİ ŞUBEYİ BİRLEŞTİRDİ

LEBLEBİCİ, yeni şube modeli ‘TEB Pratik Şube’ ile dijital ve fiziki şubeyi birleştirdiklerini belirterek, “TEB Pratik Şube ile para çekme, yatırma, kredi kartı teslimi gibi fiziksel alışveriş gerektiren işlemlerin yanı sıra ıslak imzanın zorunlu olduğu konut kredisi kullanımı gibi işlemler de yapılabiliyor. Kredi kartı ve banka kartı anında basılı olarak alınabiliyor. Fiziki dokümanların ortadan kalktığı ve tüm dokümantasyonun cihaz üzerinden dijital olarak onaylandığı TEB Pratik Şube aynı zamanda bankamız açısından da önemli bir operasyonel verimlilik sağlayacak. Bankacılıkta geleceğin şube modeli olacağına inandığımız bu yeni hizmet modelini ülke genelinde yaygınlaştırarak hem sektörün dijital dönüşümünü şekillendireceğiz hem de müşterilerimize katma değer yaratacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

DİKKAT ÇEKEN GİRİŞİMLER

TÜRKİYE İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) Ekonomi Bakanlığı koordinasyonunda 2012 yılından bu yana düzenlediği Türkiye İnovasyon ve Girişimcilik Haftası’nda dikkat çeken girişimlerde yer aldı. Bir katın tamamen girişimciler için ayrıldığı organizasyonda ürünlerini sergileyen bazı girişimler ise şunlar:

Kodeco: Ulaşım alanına odaklanan girişim, güneş enerjisiyle çalışan mini bir araç geliştirdi. Kullanıcıların hiçbir elektrik kaynağına bağlı olmadan bataryasını doldurabilen araç, 50 kilometre menzile sahip. Araç ayrıca güç kaynağı olarak da kullanılabiliyor.

Next Horizons: Yapay zeka ve robotik teknolojiler geliştiren girişim, savunma amaçlı bir ürün geliştirdi. Dego adındaki robot, sessiz motorları sayesinde mayın tespit ve hedef belirleme konusu savunma sektörüne yardımcı oluyor. Ürünün prototipi tasarlanmış durumda.

Haberin Devamı

Tarsus: Endüstri 4.0 alanında çalışma yapan girişim, yazılım ve donanım desteği sunuyor. Tarımdam üretime kadar birçok farklı kullanılabilen Tarsus, özellikle sensör desteğiyle dikkat çekiyor. Ürün şu anda şirketler tarafından kullanılabilir durumda.

Onlock: Akıllı kilit sistemi geliştiren girişimin en büyük farkı, kapılarda mevcut olan kilitlere uygulanabilmesi. Kolay montajla kullanılmaya başlanan ürün, akıllı telefonlardan kontrol edilebiliyor. Ürün önümüzdeki aylarda satışa çıkacak.

BAKMADAN GEÇME!