‘Oyunu değiştireceğiz’

Güncelleme Tarihi:

‘Oyunu değiştireceğiz’
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2017 21:14

KIRAÇA Holding bünyesindeki Sirena Marine, yelkenli kategorisine adım attığı Azzure ve Euphoria markalarından sonra bu kez daha iddialı bir adımla, motor yat kategorisindeki ilk teknesini üretti.

Haberin Devamı

Frers Naval Architecture ve Spadolini Design Studio’nun işbirliği ile tasarlanan ve Bursa Orhangazi’deki fabrikada iki yılda tamamlanan 64 feet uzunluğundaki ‘Sirena Yacht’ın dünya prömiyeri Almanya’nın Düsseldorf şehrinde düzenlenen, Avrupa’nın karada yapılan en büyük tekne ve denizcilik fuarında gerçekleşti. Tanıtıma Kıraça Holding Yönetim Kurulu Başkanı İnan Kıraç ve Sirena Marine CEO’su İpek Kıraç katıldı. İpek Kıraç, teknenin dünya tanıtımında yaptığı açıklamada, “Ekibimizle Türkiye’den yeni bir marka çıkartmayı hedefledik ve başardık. Bunda Türk işçisinin, mühendisinin emeği var ve biz bundan büyük gurur duyuyoruz” diye konuştu. Kıraç şunları söyledi: “Sadece gövdeyi oluşturmak bir senemizi aldı. Rakiplerimizden daha az yakıyor ve fiyat olarak da daha makul bir seviyede.” Sirena’nın standart satış fiyatının 1.5 milyon Euro’dan başladığını kaydeden Kıraç, “İlk yıl için üç adet sattık. Sirena’nın en yakın rakipleri Azimut ve Princess Yacht, dünya pazarında iddialı konumları ile biliniyor” dedi.

Haberin Devamı

NEHİRDEN GETİRİLDİ

Lüks yat kategorisinin bütün inceliklerini taşıyan Sirena’da 1 master, 1 VIP ve 1 misafir olmak üzere 3 kabin ve dört banyo bulunuyor. Standart hızı 27 knot olan Sirena’nın motor hacmi opsiyonlu motorla 29 knota kadar çıkabiliyor. Sirena’nın Düsseldorf’a getirilmesi de maceralı oldu. Hollanda’dan Ren Nehri üzerindeki gemilerle zaman zaman donan nehri geçen tekne, fuara tam 1 ayda geldi. 

BAKMADAN GEÇME!