Oyunlar ve düdükler

Güncelleme Tarihi:

Oyunlar ve düdükler
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2010 00:00

Ercan Saatçi sordu Uğur Dündar ve Yılmaz Özdil yanıtladı.

Haberin Devamı

Uğur DÜNDAR: Bu saatten sonra şampiyonluğu sahadaki oyundan çok, kapalı kapılar ardındaki oyunlar ve hakemlerin iki dudağı arasındaki “düdükler” belirler!

Yılmaz ÖZDİL: Jo’yu uyandırmak için şampanya patlatmak lazım. Arda için de, stadın ışıklarını söndürüp, yer göstericinin yedek kulübesini göstermesinde fayda var.

Cannes’a Trabzonlu Egemen gitmeliydi

- Mahmut Özgener’in, Fenerbahçe Bayan Voleybol Takımı’nın maçları için Cannes’a gitmesi eleştiriliyor. Özellikle Beşiktaş yöneticileri, Trabzon maçında Egemen’in eline penaltı bekledikleri pozisyonda bu olaya gönderme yaptı. Hangi taraf yanlış bakıyor sizce? Özgener, Voleybol Şampiyonlar Ligi finaline gitmemeli miydi?
UĞUR DÜNDAR Mahmut Özgener’in Türk sporu için gurur verici başarılar elde eden Fenerbahçe Bayan Voleybol Takımı’nın oynadığı şampiyonluk maçları için Cannes’a gitmesinde, yadırganacak bir durum görmüyorum. Hatta tebrik bile edilmeli. Ancak Trabzonsporlu Egemen ile ilgili sorunuz beni çok şaşırttı!.. Ceza alanında smaç çekmek, künde ve boyunduruk atmak, hatta korner ve serbest atışlarda tuş yapmak, bu sezon Süper Lig”de serbest değil mi? Seyrettiğim maçlarda görmezlikten gelinen yüzde yüz penaltılık pozisyonları saymaya kalksam, bu haftanın sayfası yetmeyeceği gibi, gelecek haftayı bile doldurabiliriz.
YILMAZ ÖZDİL Aslında hata Aziz Yıldırım’ın... Mahmut Özgener’i götüreceğine, eliyle daha güzel oynayan Egemen’i Fenerbahçe voleybol takımına alsaydı, belki iki üç tane blok yapardı, kupayı alırdık.

Haberin Devamı

SMS krizinin cevabını telekulak çetesi verir!

-  Derbi öncesinde Yıldırım Demirören ile Mahmut Özgener arasında yaşanan SMS krizi hakkında ne düşünüyorsunuz?
UĞUR DÜNDAR Yıldırım Demirören, Levent Kızıl’a hakaret içeren mesaj çekmediğini söylüyor. Aslında bu soruya en doğru yanıtı bizler değil, “telekulak çetesi” verebilir. Onlara sormak gerekir. Çünkü kimin kime hangi mesajı çektiği konusunda en sağlam bilgiye telekulakçılar sahip! Şaka bir yana hakaret, kişilik haklarına saldırı kime yapılırsa yapılsın, şiddetle kınarız. Haa kime daha çok güveniyorsunuz diye sorarsanız, Yıldırım Demirören’e derim. Çünkü Beşiktaş Kulübü Başkanlığı’na Mahmut Özgener ve ekibi gibi, Başbakan Erdoğan’ın torpiliyle değil, kongredeki delegelerin oylarıyla geldi. Üstelik Beşiktaş’a parasını, sağlığını, neredeyse hayatını adadı.
YILMAZ ÖZDİL Valla o konuyu Rıdvan Dilmen’e sormak lazım. Telefon konusunda uzman olan o.

Haberin Devamı

Arda’ya yapılanlardan utanç duyuyorum

-  Birçok  televizyon yorumcusu, Arda’nın kız arkadaşının televizyon dünyasından olması nedeniyle, bu ilişkinin zor yürüyeceğini, bunun da Galatasaraylı futbolcunun performansına zarar vereceğini savunuyor. Bu görüşe katılır mısınız?
UĞUR DÜNDAR Arda’nın özel hayatı falan kalmadı ki! Eleştiriye evet, ama yargısız infaza hayır. Yapılanlar karşısında insanın sinirleri çelikten olsa dayanmaz! Gösterdiği sabır nedeniyle Arda’yı yürekten kutluyorum. Onun gencecik bir insan olduğu unutuldu, robot muamelesi yapılmaya başlandı. Hiç kimseye zararı olmayan, hatta omuzlarında yaşının çok ötesinde sorumluluklar taşıyan gencecik bir insanın özel hayatına böylesine acımasızca saldırılmasından utanç duyuyorum.
YILMAZ ÖZDİL O TV yorumcuları da TV dünyasından. İlişkileri yürümüyor mu? Boşanmış mı hepsi? Ya da ne bileyim, eşleri TV dünyasından olmadığı için mi bu kadar kabız yorumlar yapıyorlar?

Haberin Devamı

Efsaneler birbirleriyle kıyaslanmaz

- Messi’yi, Maradona ve Pele ile kıyaslayanlar var. Ne dersiniz, Messi böyle bir kıyaslamayı hak ediyor mu, yoksa önünde daha uzun bir zaman mı var?
UĞUR DÜNDAR: Efsaneler birbirleriyle kıyaslanamaz. Messi, müthiş yetenekleriyle şimdiden bir efsane olmayı hak ediyor. Tıpkı Maradona ve Pele efsaneleri gibi... Bizler çocuklarımıza Pele efsanesini nasıl anlatıyorsak, bugünün gençleri de Messi’yi, çocuklarına öyle aktaracak. İnsanlar yaşadıkça futbol ve futbolun efsaneleri de yaşayacak.
YILMAZ ÖZDİL: Pele’ye “Maradona nasıl?” diye sormuşlardı, “müthiş ama dünyada bir tane Pele var” demişti... Tüm zamanların cevabıdır bu.

Haberin Devamı

Oğuz Sarvan’ın torunu bile hakemin eleştirildiğini görür!

-   MHK Başkanı Oğuz Sarvan, hakemlerin geçmiş yıllardan daha başarılı olduğunu savundu ve eleştiri yapan kulüp yöneticileri için, “Babamın zamanında da böyleydiler” dedi. Haklı mı?
UĞUR DÜNDAR Yıl 1974. Ünlü hakemimiz Doğan Babacan, Dünya Kupası finallerinde Batı Almanya-Şili maçını yönetiyor. Karşılaşmanın başlamasıyla birlikte kartlarını çıkarmaya başlıyor ve ilk yarıda Şilili bir oyuncuya kırmızı kart gösteriyor. Maçı kurs için gittiğim İngiltere’de BBC’de seyrediyorum. Devre arasında İngiliz futbolunun yaşayan efsaneleri, Doğan Babacan’ı yerden yere vuruyor. Hatta hiç unutmuyorum biri “Bu hakem futbol oynatmak için değil, oyuncu atmak için sahaya çıkmış!” diyor. Gelgelelim bizim basın Babacan’ı, yere göğe sığdıramıyor. Sözü şuraya getireceğim, Türk futbolunda “hakemlik” diye bir kurum yok! Hakemlere yatırım yapmak, kaliteyi yükseltmek için en ufak bir gayret yok. Oğuz Sarvan az söylemiş, Futbol Federasyonu’nun hakemlere bu yaklaşımıyla, bırakın babasının zamanını, onun çocuğu, hatta torunu bile hakemlerin eleştirildiğini görür!
YILMAZ ÖZDİL Ben iddia ediyorum, Oğuz Sarvan’ın çocukları hakem olursa, onların döneminde de böyle olur.

Haberin Devamı

Ahlaksızlığın yerlisi yabancısı olmaz

-  Manisaspor Teknik Direktörü Reha Kapsal’ın, Fenerbahçeli Lugano’yu kastederek, “Türkiye’ye ahlaklı yabancılar gelmeli” şeklinde demeç vermesini nasıl değerlendiriyorsunuz?
UĞUR DÜNDAR Şikeci Türk futbolcular peşpeşe tutuklanırken acaba Reha Kapsal ıssız bir adada mıydı? Ahlaksızlığın yerlisi, yabancısı olmaz! Zaten sporcu dediğin ahlaklı olmalıdır.
YILMAZ ÖZDİL Reha’ya katılıyorum. Biz birbirimize yeteri kadar küfür ediyoruz, elaleme ne oluyor?

Pozitif ayrımcılıkta çareler tükenmez!

-   Aldığı cezayı yok sayıp Galatasaray maçında protokol tribününe oturan ve “Türkiye Futbol Federasyonu’nu tanımıyorum” diyen Diyarbakırspor başkanı Çetin Sümer’in bu davranışını nasıl değerlendirmek lazım?
UĞUR DÜNDAR Çetin Sümer “tebligat yapılmadı onun için oturdum!” diyor. Pozitif ayrımcılıkta çareler tükenmez! Demek ki tebligat PTT ile gönderilmiş!.. Sevgili arkadaşım Müjdat Gezen’in bir kaplumbağası vardı, adını PTT koymuştu! Bilmem anlatabildim mi?
YILMAZ ÖZDİL Buna şükredin... Küme düşerse onu da tanımaz.

Jo’yu uyandırmak için şampanya patlatmak lazım

-  Galatasaraylı taraftarlar Arda’yı “kimisi sinema peşinde”, Jo’yu da “kimisi gece alemlerinde” diyerek protesto ediyor.  ‘Futbolcuları uyandırma’ gayesiyle yaptığı bu tezahüratlar gerçekte hedefine ulaşır mı?
UĞUR DÜNDAR Jo için söylenecek fazla şey yok. Tanıyanlar “Jo delidir, ne yapsa yeridir!” diyor! Alanlar düşünsün! Arda’ya gelince... Böylesine yetenekli bir futbolcunun, kariyer yönetimi konusunda yardım alamaması nedeniyle, çaptan düşmesine ve yıpratılmasına doğrusu çok üzülüyorum. Arda’nın şu kritik süreçte yerilmekten çok övülmeye ve psikolojik desteğe ihtiyacı var. Sadece Galatasaraylılar değil, hepimiz Arda’ya sahip çıkmalıyız. Böyle yapıldığında, yanlışlarını görüp kendiliğinden düzeltir.
YILMAZ ÖZDİL  Jo’yu uyandırmak için tribünde şampanya patlatmak lazım. Arda’yı kendine getirmek için de, stadın ışıklarını söndürüp, yer göstericinin yedek kulübesini göstermesinde fayda var.

Bursaspor’da işler pek iyi gitmiyor

-  Yaklaşan Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin sonucu şampiyonun belirlenmesinde ne kadar rol oynar?
UĞUR DÜNDAR Derbinin sonucu Bursaspor’un şampiyonluk yolundaki rakibini belirler. Ancak hemen söyleyeyim Bursaspor’da işler pek iyi gitmiyor. Futbolcular, şampiyonluk yarışının stresini taşımakta zorlanıyor ve kolay kazanacakları maçlarda puan kaybediyorlar. Eğer derbiyi Fenerbahçe kazanırsa, şampiyonluk yarışında çok büyük avantaj yakalar. Tersi olursa ibre Beşiktaş’a döner. Derbinin sonucu bu nedenle çok önemli…
YILMAZ ÖZDİL Şampiyonu Bursa belirler.

Sahaya değil, kapalı kapıların ardına bakın

-   Bu saatten sonra şampiyonluk ipini çok çalışan mı, şanslı olan mı yoksa soğukkanlı davranan mı göğüsler?
UĞUR DÜNDAR  Bu saatten sonra şampiyonluğu sahadaki oyundan çok, kapalı kapılar ardındaki oyunlar ve hakemlerin iki dudağı arasındaki “düdükler” belirler!
YILMAZ ÖZDİL Bu kadar kazık soru üniversite sınavında bile çıkmadı birader. Müneccim miyim ben?

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!