Oyunculuk eğitimi için sayılı günler kaldı!

Güncelleme Tarihi:

Oyunculuk eğitimi için sayılı günler kaldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2017 11:26

Yeditepe Üniversitesi, Avrupa’nın önde gelen oyunculuk ekollerinden olan Michael Chekhov Europe ile birlikte “Oyunculuk Eğitimi Sertifika Programı” düzenliyor.

Haberin Devamı

Ulrich Meyer-Horsch (Almanya), Marjolein Baars (Hollanda) ve Suzana Nikolic (Hırvatistan)’in eğitmenliğinde yürütülecek oyunculuk atölyesi, 9-13 Haziran 2017 tarihleri arasında Yeditepe Üniversitesi Tiyatro Bölümü’nde gerçekleşecek.

Programda, dünya edebiyatının önde gelen oyun ve öykü yazarlarından Anton Çehov’un yeğeni olan ve 20. yüzyılın en büyük oyuncularından biri olarak tanınan Michael Chekhov’un geliştirdiği oyunculuk yönteminin, ikinci kuşak varisleri olan eğitmenler, “Michael Chekhov Oyunculuk Tekniği”ni uygulayacak.

 

Toplam 6 Modül

Toplam 6 modül ve bir proje çalışmasından oluşan programda her modül, oyunculuk alanında belli bir hedefe yönelik 5 günlük bir atölye çalışmasını kapsıyor. 6 modül ve projeyi tamamlayan kişiler, Michael Chekhov Europe ve Yeditepe Üniversitesi ortak sertifikasını almaya hak kazanacak. Ayrıca her modülün sonunda modülü devamsızlık yapmadan tamamlayan kişilere katılım sertifikası verilecek.

 

Haberin Devamı

Hayal Et ve Yap

Hayal kurmayı yaratıcılığın özü olarak kabul eden Michael Chekhov, oyunculuk yönteminin temeline imgelemi yerleştirerek, oyuncunun zihninde oluşturduğu imgeleri sahne üzerinde dinamikleştirmeyi sağlayacak teknikler geliştiriyor. Michael Chekhov Oyunculuk Tekniği Eğitimi ile öğrencilerin özellikle konsantrasyon, imgelem, psikolojik jest, hayali atmosfer sayesinde kendileri üzerinde yeni keşifler edinmeleri hedefleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!