Oyuncak ayılar çiziyor insanları mutlu ediyor

Güncelleme Tarihi:

Oyuncak ayılar çiziyor insanları mutlu ediyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2005 00:18

Nanou Herman, çizdiği oyuncak ayılarla mutluluk ve aşk mesajları veren Belçikalı bir ressam. ‘Mutluluğun ressamı’ olarak anılan Herman’ın resimleri birçok işadamının da ofisini süslüyor.

- Resim yapmaya ne zaman başladınız?

Çocukluğumdan beri resim yapıyorum. Aslında iç mimarım, ama eşim Jean-François beni tamamen resme yönelmem konusunda ikna etti. İlk yaptığım resim de onun içindi aslında, Ralph Lauren marka kazak giymiş bir oyuncak ayı! Resimlerimi Cannes’da, Monaco’da sergiledim. Harrods’un sahibi Muhammed Al Fayed, bir sergimi gezip ayıcıklarımı keşfetti ve bana Londra Harrods’ta sergilemek için 70 resim sipariş etti.

- Sizin resimlerinizden alıp ofisine asan işadamları varmış!

Evet, zaten resimlerimi alan erkeklerin sayısı bir hayli fazla. İşadamları da sanırım iş hayatının stresinden uzaklaşmak istedikleri için resimlerimi ofislerine asıyorlar. Resimlerimden satın alan bir prenses de oldu.

İSTANBUL İÇİN SULTAN AYICIK

- Mutluluğun ressamı olarak tanınıyorsunuz. Bu resimlerinizde hiçbir zaman depresif çizgiler olmayacak anlamına mı geliyor?

Hiçbir zaman! Her zaman pozitif olmakta fayda var.

- İstanbul’daki sergi için bir derviş de çizmişsiniz...

İstanbul’a göz kırpan bir resim de olsun istedim. Bunun için de biraz dervişlerin hikayesini araştırdım. Ayrıca İstanbul sergisi için bir de sultan ayıcık çizdim.

- Türkiye’yi yeterince tanıyor musunuz peki?

Aslında, hiç tanımıyordum ama bilgi sahibi olmak için bayağı bir araştırma yaptım. Bu sefer çok fazla kalamayacağım, ama daha sonra tekrar gelmeyi düşünüyorum.

Özel günlere siparişle resim yapıyor

33 yaşındaki Nanou Herman, Güney Fransa’da eşi ve iki küçük kızıyla beraber yaşıyor. Herman, Alif Art’ın devamlı sanatçısı olacak ve 7 Aralık’ta da resimleriyle Artİstanbul’a katılacak. Nanou Herman, doğumgünü ya da evlilik yıldönümü gibi özel günler için sipariş üzerine resim de yapıyor. Alif Art: (0212) 225 00 69
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!