Oyun  istasyonu

Güncelleme Tarihi:

Oyun  istasyonu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2017 21:48

Dün kapılarını açan oyun fuarı Gaming İstanbul, oyunseverlerden büyük ilgi gördü. 3.7 milyar liralık dev bir sektöre dönüşen oyun sektörüne bir yatırım da Çinli dev Tencent’ten geldi. Türkiye’ye 5 milyon dolar yatıran Tencent, başarılı oyunların yayılmasında Türkiye’nin önemine dikkat çekti.

Haberin Devamı

TÜRKİYE’deki kullanıcıların oyun merakı her geçen gün artıyor. Akıllı telefonlardaki, bilgisayarlardaki veya sosyal ağlardaki oyunları oynayan kullanıcıların sayısı 2016 sonu itibariyle 31 milyona yaklaşırken, Türkiye’deki oyun sektörü ciro bakımından 3.7 milyarlık liralık (750 milyon dolar) bir boyuta ulaştı. Türkiye’deki bu merakın en iyi göstergelerinden biri ise Gaming İstanbul Fuarı oldu. Dün kapılarını açan ve 5 Şubat Pazar gününe kadar devam edecek olan fuarda özellikle elektronik spor (eSpor) bir adım öne çıktı. Çin’in en büyük oyun şirketi Tencent de, yeni mobil oyunu “Strike of Kings” Türkiye lansmanını fuarda yaptı. Dünya oyun pazarının yüzde 50’sinden daha fazlasını elinde bulunduran Tencent, bu oyun ile Türkiye’ye 5 milyon dolar yatırım yapacağını açıkladı. Tencent Denizaşırı Pazarlar, Pazarlama Direktörü Vincent Gao, “Türkiye, mobil oyunda en yüksek potansiyele sahip ülkelerden biri. Avrupa ve Asya arasındaki ayrıca Batı ve Doğu arasındaki köprü olması açısından da çok önemli. Doğu’da başarılı olan bir oyunun Batı’ya yayılması için ilk istasyonun Türkiye olması gerekiyor” dedi.

Haberin Devamı

Fransa merkezli GL Events şirketi tarafından düzenlenen Gaming İstanbul’un marka yöneticisi Meriç Akyürek, bu yıl düzenlenen Gaming İstanbul’un Avrupa, Ortadoğu  ve Afrika (EMEA) ülkelerindeki en büyük fuar olduğunu belirterek, “Oyun sektöründe coğrafi olarak doğu ile batı arasında büyük bir boşluk var. Türkiye tam bu boşluğun ortasında ve bu boşluğu dolduruyor. Bu yüzden Gaming İstanbul her yıl büyüyor. 2017’de, İstanbul Kongre Merkezi’nde 14 bin metrekarelik alanda yer alıyoruz. Geçtiğimiz yıl toplamda 46 bin 800 kişi ziyaret etmişti. Bu yıl rekor bekliyoruz. Daha ilk günden 10 bin kişiden fazla ziyaretçimiz oldu. Fuara 80 bin civarında oyun meraklısını bekliyoruz” dedi.

Türkiye’deki şampiyon eSpor takımlarının oyuncuları birer yıldız gibi ilgi görürken, düzenlenen turnuvalarda kıyasıya mücadeleler yaşandı. Akyürek de, Türkiye’deki eSpor’a olan ilgiyi şu şekilde aktardı: “ESpor, Güney Kore’de keşfedilmiş ve yoğunluk olarak turnuvalarında o bölgede daha fazla düzenlendiği bir bölge. Ancak Türkiye’de eSpor hızla izleyici kitlesi topluyor. Yapılan son araştırmalara göre Türkiye’de yaklaşık 10 milyon eSpor’u takip eden meraklı var.”

Haberin Devamı

SANAL GERÇEKLİK GÖZLÜĞÜ FUARDA

SONY’nin sanal gerçeklik dünyasına adım attığı gözlük modeli PlayStation VR meraklılara sunuldu. Ziyaretçiler, PlayStation VR ile oynanabilen oyunları deneme imkanı yakaladı. Ayrıca Sony standında henüz lansmanı yapılmamış olan ‘Horizon Zero Dawn’, oyununa özel hazırlanmış bir demo alanı sunuldu. Meraklılar, bu oyunu dünyada ilk görenler arasında yer aldı.

STAR WARS YERİNİ ALDI

MOBİL oyun şirketi Netmarble, Gaming İstanbul’a Star Wars Force Arena ile katıldı. Dünyada mobil oyunlara liderlik eden en büyük 5 oyun şirketinden birisi olduklarını belirten Netmarble EMEA CEO’su Barış Özistek, “Star Wars oyunu çok kısa sürede dünyanın en popüler ilk 10 oyunundan biri oldu. Gaming İstanbul ziyaretçileri Netmarble standında Star Wars Force Arena oyununu oynama imkanı bulabilirler. Türkiye’de ve dünyada çok büyük ilgi gören Paramanya, MARVEL Future Fight gibi oyunları da kullanıcılara sunuyoruz” dedi.

Haberin Devamı

ŞAMPİYON BELLİ OLACAK

TURKCELL Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İsmail Bütün de, Gamecell’in sadece oyun satışı yapılan bir site olmadığını belirterek, “Espor, içerik ve oyun satış bileşenlerini bir araya getirerek entegre bir platform oluşturduğumuz Gamecell, oyuncuların ihtiyaç duydukları tüm içerikleri onlara sunmayı amaçlıyor. Gamecell’in mobil ödeme özelliği ile faturaya taksitle oyun satışı yapılabilmesi de önemli bir avantaj. Bunlara ek olarak eSpor da bizim odağımızda. eSpor tarafında son 3 ayda 7 turnuva başlattık. Bunların arasında belki de en ilgi çekicilerden biri olan, EA ve Gamecell işbirliği ile hazırlanan ve FIFA’nın onayıyla hayata geçen Türkiye’nin ilk resmi FIFA turnuvası Gamecell FIFA17 Türkiye Şampiyonası var. Bu turnuvanın finalini de bugün fuarda gerçekleştireceğiz” dedi.

Haberin Devamı

82 ŞİRKET KATILDI

ARAL, Microsoft, Türk Telekom Playstore, Turkcell, Vestel, Epin, Seti, Redbull, Bynogame, Papara, Gizza, Oldmoustache, Varta, Overgame, Zeren’s Universe, Merch, Blizzard, Nvidia, Gpay, KINQUIN, VFS, Denedik Biz, Zoccoshop, Merchtancy, Paralelevrencr, aerosft, Aruba Events, audiofil, Epin, Iran Computer and Video Games Foundation, TOGED ve TCA fuara katılan şirketler arasında yer aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!