Oyun başladı

Güncelleme Tarihi:

Oyun başladı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2016 21:03

Oyun konsolları arasındaki rekabet Xbox One S modeli ile kızıştı. PlayStation 4’e karşı 4K ve Yüksek Dinamik Aralığı (HDR) teknolojilerini kullanan Xbox One S, depolama kapasitesiyle de dikkat çekiyor. PlayStation 4 ise Türkçe dublajlı oyunlar ve yan aksesuvarlarıyla pazarda iddialı.

Haberin Devamı

YEDİDEN 70’e kadar birçok insan dijital oyunları oynamaya başladı. Bazıları Facebook gibi ağlar üzerinden sosyal medyayı tercih ederken, bazıları ise akıllı telefonlarda oynanan mobil oyunlardan vazgeçemiyor. Ancak oyun konusundaki en önemli kitleyi ise konsol oyuncuları oluşturuyor. Yıllık 400 milyon liraya yakın bir pazara sahip olan konsol oyunları, teknolojiye de hızlıca ayak uyduruyor. Bu da hem oyunlar hem de konsollar arasındaki rekabeti artırıyor.En son teknolojileri kullanıcılara sunmak için harekete geçen üretici şirketlerin yeni modellerini Türkiye’deki teknoloji mağazalarının raflarında yer almaya başladı. Geçtiğimiz hafta Türkiye’de satışa çıkan Xbox One S, 4K çözünürlük ve HDR video atağı ile PlayStation’un karşısına geçti. PlayStation ise yaklaşık 2 yıl önce satışa sunduğu konsolu Türkçe dublajlı oyunlar ve sunduğu aksesuvarlar ile güçlendirmeye devam ediyor. Öte yandan iki şirketin arasındaki mücadele önümüzdeki aylarda biraz daha artacak. PlayStation, sanal gerçeklik gözlüğünün yanı sıra 4K destekli konsolunu bu yıl içerisinde oyun severlere sunacak. Xbox ise Scorpio Projesi adı altında geliştirilen yeni konsolunu önümüzdeki yıl tüketicilerin beğenisine sunmayı planlıyor.

XBOX ONE S

Haberin Devamı

Xbox One S, depolama kapasitesiyle de dikkat çekiyor. Öncelikli olarak Türkiye’de 2 TB kapasiteli olarak sunulan konsola, eylül ayında 1 TB’lik seçenek de eklenecek.

En dikkat çeken noktası 4K Ultra HD video desteğine sahip olması. Bu sayede 4K oyunlar ve filmlere, Ultra HD televizyon modelleriyle yüksek çözünürlük olarak ulaşılabiliyor.

Son dönemlerin trendi olan Yüksek Dinamik Aralığı (HDR) görüntüleme teknolojisi konsolda yer alıyor. Bu teknolojiye uygun film ve oyunlardaki açık renkler ile koyu renkler arasında daha yüksek kontrast oranı sağlanıyor.

Konsol kasası Xbox One modeline göre yüzde 40 küçültüldü. Yeni tasarlanan modelin adaptörü kasanın içerisine konuldu. Yani konsol dışında adaptör bulunmuyor.

İşlemci bir önceki modele göre büyük ölçüde aynı. Ancak grafik işlemci konusunda iyileştirmeler yapıldı. Xbox One’ın 853 MHz’lik grafik işlemcisi yüzde 7.1 geliştirilerek 914 MHz hızında çalışıyor. Bu da grafiklerin daha akıcı olmasını sağlıyor.

Haberin Devamı

Kumanda hem teknik hem de ergonomik olarak yeniden tasarlandı. Bluetooth desteğine sahip kablosuz kumandanın kapsama alanı 5.5 metreye ulaştı. Ayrıca kumanda, Windows PC modelleriyle de kullanılabiliyor.

Konsol gibi beyaz renkte olan bu kumandanın arkasında ellerin kaymasını ve terlemesini engelleyen özel dokulu tutma noktaları yer alıyor.

Xbox One S’in 2 TB’lik sürümü 1.899 TL fiyatla satışa çıktı. Eylülde ayında satışa sunulacak 1 TB kapasiteli modelin fiyatı ise 1.699 TL olacak.

PLAYSTATION 4

Şu anda Türkiye’de 500 GB ve 1 terabyte olmak üzere 2 farklı depolama kapasitesine sahip model satışı gerçekleştiriliyor.

PlayStation TV ile konsolun bağlı olduğu televizyon ekranını diğer odadaki bir ekrana yansıtabilmek mümkün. PlaySation TV, Wi-Fi üzerinden konsola bağlanıyor.

Haberin Devamı

PlayStation 4’te 4K ve HDR desteği bulunmuyor. Ancak şirket, önümüzdeki aylarda bu teknolojileri kullanan yeni bir PlayStation modeli tanıtmaya hazırlanıyor.

DualShock 4 kumandada altı eksenli sensör ve dokunmatik bir alan yer alıyor. Oyuncu ile oyun arasındaki etkileşimi artıran bu alanın yanı sıra ‘share’ butonu sayesinde paylaşımda da bulunabiliyor.

Donanım olarak dikkat çeken modelin işlemcisi 8 çekirdekli AMD x86-64 Jaguar. Grafik işlemcisi ise AMD Radeon 1.84 TFLOPS. 8 GB GDDR5 ram bulunan modelde ayrıca 2 adet USB 3.0 girişi de yer alıyor.

PlayStation’ın internet servisleri güçlü yönleri arasında. İnternet üzerinden kullanıcıların oyun oynaması için PlayStation Network (PSN), online mağaza ise PlayStation Store bulunuyor. 

Haberin Devamı

Konsolun yan aksesuarları oyun zevkini artırıyor. Kamera, kulaklık, kumandalar için şarj istasyonu ve stand gibi birçok yan ürün bulunuyor.

500 GB’lık modelin satış fiyatı 1499 TL, 1 TB’lik modelin satış fiyatı ise  1699 TL. Ancak Sony, birçok oyunla paket satış gerçekleştiriyor. Bu yüzden de hazırlanan paketleri seçerek, daha uygun fiyatlı olarak Playstation 4 sahibi olabilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!