Oynamadan 20 milyon euro cepte

Güncelleme Tarihi:

Oynamadan 20 milyon euro cepte
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2009 15:15

Maria Sharapova, bu yıl teniste istediği sonuçları alamadı. Ancak Rus raket, kortların dışında sponsorluk ve katıldığı tanıtımlardan kasasına 20 milyon euro koydu.

Haberin Devamı

Maria Sharapova / Galeri

Tenis dünyasının bayanlardaki en önemli isimleri arasında yer alan Rus Maria Sharapova, son dönemde başarılarıyla değil güzelliğiyle herkesi büyülüyor...

Bu yıl yaşadığı sakatlıkların ardından kortlarda pek fazla gözükmeyen Sharapova, yine de kasasını doldurmayı başardı! 22 yaşındaki tenisçi bu yıl tek bayanlarda dünya sıralamasını 14. sırada tamamladı... Ve sadece 40 maça çıktı. Rus raket tenisten sadece yaklaşık 500 bin Euro kazanırken, sponsoru olduğu firmaların yanı sıra modellik ve oynadığı reklam filmlerinden 20 milyon euro elde etti.

8 firmayla anlaşmalı

Bu parayı sadece bu yıl içinde kazanmayı başaran Sharapova'nın, şöhretiyle birlikte de sponsorluk anlaşmaları çoğaldı... 2008 yılında 5 sponsoru (Nike, Canon, Motorola, Colgate-Palmolive, Pepsi) bulunan Rus tenisçi, kortların dışında bu yıl fırtına gibi esti.

Haberin Devamı

Canon, Cole Haan, Land Rover, Nike, Parlukx Fragrance, Prince, Sony Ericsson, Tiffany and Co. ve Tag Heuer'le birlikte şu an sekiz firmayla anlaşmalı durumda.

En son büyük turnuvasını 2008 Avustralya Açık'ta kazanan Sharapova, “Bu yıl benim için biraz sıkıntılı geçti. Ancak 2010'a çok iyi hazırlanıyorum. En kısa zamanda eski günlerime geri döneceğim” açıklamasını yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!