Öyküler, Mersin’in kurtuluşunu anlatacak

Güncelleme Tarihi:

Öyküler, Mersin’in kurtuluşunu anlatacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2017 15:22

Öyküler, Mersin’in kurtuluşunu anlatacak

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - TOROSLAR Belediyesi, 3 Ocak Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 96’ıncı yıldönümü kutlamaları kapsamında öykü yarışması düzenliyor.
Her yıl geleneksel olarak 3 Ocak Zafer Yürüyüşü, Kurtuluş Kupası Resmi Kurumlar Arası Futbol Turnuvası, cirit gösterisi ve şiir yarışması ile kutlamalara ayrı bir renk katan Toroslar Belediyesi, bu yıl ilk defa düzenlenecek öykü yarışması ile de etkinlikleri taçlandıracak. Mersin Yazarlar Derneği’nin (MEYAD) işbirliğinde yapılacak yarışmaya, 18 yaşın üzerindeki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkes katılabilecek.
Belediye Başkanı Hamit Tuna, milli, manevi ve kültürel değerleri kaybetmemek adına bu etkinliklere önem verdiklerini belirterek, "3 Ocak Mersin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 96’ıncı yıldönümü kutlamaları kapsamında hazırladığımız ‘3 Ocak Mersin’in Kurtuluşu’ konulu öykü yarışması ile amacımız, güzel kentimizin kolay kurtulmadığını ve kurulmadığını çocuklarımıza ve gençlerimize aktarabilmek ve tarih şuurunu unutturmamaktır" dedi.
Ödül olarak, birinciye tam altın, ikinciye yarım altın ve üçüncüye de çeyrek altın verilecek olan yarışmaya katılmak isteyenler öykülerini, 15 Aralık 2017 Cuma günü mesai bitimine kadar MEYAD ulaştırabilir. Yarışma ile ilgili detaylı bilgiye ise www.toroslar-bld.gov.tr ve www.mersinyazarlardernegi.org adreslerinden de öğrenilebilir.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!