Oya-Bora, çok dertli

Güncelleme Tarihi:

Oya-Bora, çok dertli
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 1998 00:00

Haberin Devamı

Oya ve Bora ikilisi, geçen yıl yaptıkları ‘Aşk İhanet Vesaire’ adlı albümlerinden sonra kendi kabuklarına çekilmişti. Bu dönemde reklam ve dizi müziklerine ağırlık veren ikili, haklarında çıkan asılsız dedikodulara anlam veremiyorlar.

Son albümlerinin hazırlıkları için iki yıllık bir çalışma süreci geçiren Oya ve Bora, bu dönemde de ortadan kaybolmuştu. Gözönünde olmadıkları için ‘‘Oya-Bora öldü’’ haberinin yayılmasıyla hayranlarını üzen ikili şimdi de ‘‘Oya-Bora AIDS oldu’’ dedikodularıyla sarsıldı. ‘‘Bizimle kim ve neden uğraşıyor, bir anlam veremiyoruz. Ama bir gerçek var ki oldukça sağlıklıyız ve müziğimizi yapıyoruz’’ diyen Oya ve Bora, ortadan kaybolmalarını ‘‘Biz daha önce hem kameraların önündeydik, hem de beste ve söz ürettiğimiz için işin mutfaktaydık. Şimdi biraz daha mutfağa çekildik. Cengiz Onural ile birlikte dizi ve reklam filmleri müziklerine yöneldik. ‘Sıcak Saatler’, ‘Babaevi’, ‘Kuruntu Ailesi’, ‘Yasemince’ gibi dizilerin jenerik ve film müziklerini yapıyoruz’’ diyorlar.

Haftalık olarak dizilere müzik yetiştirmenin telaşından kendilerine pek zaman ayıramamanın yanı sıra aslında biraz da müzik piyasasının içinde bulunduğu şartlara da küsmüş Oya-Bora. İkiliyi küstüren kişilerin başında da yapımcı Şahin Özer geliyor: ‘‘Aşk İhanet Vesaire aslında yeni bir albüm.

O albümün tek şanssızlığı Şahin Özer'le bizim dört yıllık anlaşmamızın son ürünü olması. Dolayısıyla Özer, yeni anlaşma imzalamadığımız için prodüktör olarak ikinci klibe yatırım yapmadı. Şu anda albümler kliplerle satılıyor ve klipler sponsorlarla yapılıyor. Kendimize sponsor bulmamızın beklenilmesi ağrımıza gitti açıkçası. 12 yıllık müzik geçmişimizden sonra kapı kapı dolaşıp, ayakkabı firmalarına ‘bize para verin’ demek zor geliyor. Klip olmadan da hiçbir şekilde tanıtımını yapamıyorsun. Böylece moralimiz bozuldu’’ diyerek kırgınlıklarını anlatan Bora, ortalarda olmamalarının bir diğer nedenini de pop müziğin şu an içinde bulunduğu başı boşluğu bağlıyor. ‘‘Her alanda olduğu gibi pop müzikte de bir ürün ve kişi yozlaşması olan garip bir dönem yaşanıyor. Bu çılgınlık ortamında bu insanların arasında yer almak bana zor geliyor. Biz çok şanslıymışız, ilk dönemlerde ‘bir pop müzik şarkıcısı’ denildiği zaman çok daha saygın bir yerimiz vardı toplum gözünde.’’ Oya ve Bora'nın ortalardan kaybolmasının bir diğer nedenini Oya'nın kasım ayında geçirdiği rahatsızlık oluşturuyor. Yumurtalıklarından ağır bir rahatsızlık geçiren ve kanser şüphesiyle yattığı hastanede kist aldıran Oya, bu arada ameliyat masasından aynı anda miyom ve patlamak üzere olan apandistini aldırttı. Oya gibi minyon, çıtı pıtı bir bünye için bu üç ameliyat çok ağır gelmiş. Kendini nihayet toparlayan Oya, bugün sağlığına tamamen kavuşmuş ve yapılan testler sonucunda kanser olmadığı ortaya çıkmış. Dizi müziklerinin yanı sıra Cengiz ile birlikte Oya'ya solo bir çalışma düşündüklerini vurgulayan Bora, ‘‘Sıcak Saatler’’ ve ‘‘Babaevi’’nin müziklerini toparlayıp bir albüm haline getirmeyi düşündüklerini söyledi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!