Oya Aydoğan'ın ölümü onu yıktı, mezarının başından ayrılamadı!

Güncelleme Tarihi:

Oya Aydoğanın ölümü onu yıktı, mezarının başından ayrılamadı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2016 08:15

Oya Aydoğan dün son yolcuğuna uğurlandı... Sinema sanatçısı Oya Aydoğan, Levent Afet Yolal Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Oya Aydoğan’ın mezarı başında dua okuyan Bülent Ersoy, ısrarlara rağmen mezarlıktan ayrılmak istemedi.

Haberin Devamı

Taziyeleri Oya Aydoğan’ın oğlu Gurur Aydoğan ve yakınları kabul etti. İkindi vakti Aydoğan'ın cenaze namazı kılındı. Namazın ardından imamın konuşması ve helallik almasından sonra Aydoğan'ın tabut, omuzlara alınarak cenaze aracına taşındı. 

Sinema oyuncusu Perihan Savaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, arkadaşlıklarının çok eski olduğunu belirterek, "İyi günde, kötü günde, varlıkta, yoklukta her şeyi birlikte yaşadık. Çocuklarımızı birlikte büyüttük. Hiç beklemiyordum gidişini. Hep iyi olacak diye bekliyordum ama yanılttı beni. Allah Gurur'a sabır versin. Artık o bizim çocuğumuz." dedi.

Şarkıcı Kutsi ise Oya Erdoğan'ı çok sevdiğini aktararak, gülen yüzünü ve gözlerini hiç unutmayacağını dile getirdi. Oyuncu Kerem Alışık da Aydoğan'ın çok iyi bir oyuncu ve iyi bir anne olduğuna vurgu yaparak, "Hepimizin başı sağ olsun. Çok sarsıcı ve üzücü böyle beklenmedik ölümler. Çok güzel kalpli ve çok enerjili bir insanı kaybettik." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

- "Giden gidiyor ve gidenlerden haber yok"
Şarkıcı Bülent Serttaş, çok yakın bir dostlukları olduğuna değinerek şunları söyledi: "Böyle ani ölümler bizi çok üzüyor. Bir de Oya Aydoğan'dan bahsediyoruz. Çok büyük bir isimdi. Mekanı cennet olsun. En son birlikte yemek yedik. 'Yemeğe de muhabbete de doyamadım' dedi. Yemek borcumu ödeyemedim. Ona çok üzülüyorum. O beni çok severdi. Ben de onu çok severdim."
Tiyatro oyuncusu Behzat Uygur da basın mensuplarına yaptığı açıklamada, çok eskiden tanıştıklarına dikkati çekerek, "İzmir fuarları döneminde her yaz görüşürdük. Bizim aile dostumuzdu. Pırlanta gibi tertemiz kalbi olan biriydi. Hepimiz çok severdik. Hayat devam ediyor ama çok üzgünüz. Başımız sağ olsun." diye konuştu.
Aydoğan'ı kardeşi kadar sevdiğinin altını çizen şarkıcı Selami Şahin ise, "Her şey boş tabi. Giden gidiyor ve gidenlerden haber yok. Üzülmemek elde değil. Kısmet bu kadarmış." sözlerine yer verdi.
Cenaze törenine ayrıca, Aydoğan'ın oğlu Gurur'un yanı sıra, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, müzisyen Orhan Gencebay, şarkıcı Bülent Ersoy, sinema oyuncusu Kadir İnanır, şarkıcı Alişan ve birçok filmde birlikte rol aldığı oyuncu ve şarkıcı Emrah gibi ünlü isimler de katıldı.
Aydoğan'ın cenazesi, kılınan cenaze namazının ardından, vasiyeti üzerine Ulus Mezarlığı'na defnedildi.

Haberin Devamı

BÜLENT ERSOY, AYDOĞAN'IN MEZARI BAŞINDAN AYRILMAK İSTEMEDİ

Sinema sanatçısı Oya Aydoğan, Levent Afet Yolal Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Aydoğan’ın mezarı başında dua okuyan Bülent Ersoy, ısrarlara rağmen mezarlıktan ayrılmak istemedi.
Merhum sinema sanatçı Oya Aydoğan, Levent Camii’nde kılınan ikindi namazının ardından Ulus Mezarlığı’na götürüldü. Burada toprağa verilen Aydoğan, dualar eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı. Aydoğan’ın cenaze töreninde hayranları ve sevenlerinin yanı sıra sanat dünyasından çok sayıda meslektaşı hazır bulundu. Burada mezarı başında uzun süre oturan Bülent Ersoy, okunan duaya eşlik etti. Ersoy’un ısrarlara rağmen mezarın başından ayrılmak istemediği ve son derece üzgün olduğu gözlendi.

Haberin Devamı

 BİR DAİRE ALIP, GERİ KALAN PARASINI...

Bir dönem Türk televizyonlarının aranan isimlerinden olan Oya Aydoğan'ın oynadığı filmlerden kazandığı parayı antika eşyalara yatırmış. Yakın bir zamanda verdiği ropörtajda Yeşilçam'dan kazandıkları ile sadece Ulus'ta bulunan daireyi alabildiğini ifade eden Aydoğan, parasının geri kalan kısmıyla antika eşyalar aldığını belirtmişti.

 

Haberin Devamı

Cenazeye bütün sevenlerini bekliyorum. Bu sürekçe bize destek veren, dualarını esirgemeyen bütün dostlarımıza teşekkür ediyoruz. Ameliyattan güçlü çıktı, ümitliydim ama olmadı. İnşallan mekanı cennet olur. Allah'ın taktiri.

BİR HAFTADIR TEDAVİ GÖRÜYORDU

Oya Aydoğan'ın ölüm haberi bu sabah hastaneden gelen açıklama ile duyuruldu. Geçen hafta pazar günü hastaneye kaldırılan 59 yaşındaki ünlü sanatçı Oya Aydoğan bu sabah 7.15'te hayata gözlerini yumdu. Oya Aydoğan 1 haftadır yoğun bakımda tedavi görüyordu. Oya Aydoğan'ın ölüm haberinin ardından sevenlerinden, sanatçı dostlarından başsağlığı mesajlar yağdı... Ünlü sanatçı Oya Aydoğan'ın annesin de yıllar önce yemek yerken rahatsızlanmış ve bir süre sonra vefat etmişti.

Haberin Devamı

 

Oya Aydoğan'dan acı haber... Oya Aydoğan'ın ölüm haberi sevenlerini yasa boğdu... Oya Aydoğan'ın ölüm nedenini hastane böyle açıkladı;

Evinde patates kızartması yerken fenalaşan Oya Aydoğan acil olarak hastaneye kaldırılmış, yapılan incelemelerin ardından ünlü oyuncunun aort damarının yırtıldığı anlaşılmıştı. 12 saat süren ameliyata alınan ünlü sanatçı, yaklaşık 94 saat yoğun bakımda uyutulmuştu. Beyninde çok sayıda ödem tespit edilen Aydoğan'ın tedavisine başlanmış, tedaviye yanıt vermeyen Aydoğan uyutulmuştu. Ünlü oyuncu Aydoğan bu sabah hayatını kaybetti. Oya Aydoğan'ın ölüm haberi sevenlerini yasa boğdu. Oya Aydoğan'ın sevenlerinden twitter'da mesaj yağıyor...

EN ACI TESADÜF   
'Söylemezsem Olmaz' programındaki arkadaşı Lerzan Mutlu, Oya Aydoğan'ın annesinin de yıllar önce benzer bir rahatsızlık geçirdiğini anlattı.
Mutlu, "Oya Abla bunu hep anlatırdı. Yemek yerken sapasağlam kadın bir anda yere yığıldı. Ondan sonra da toparalayamadı derdi. Oya Abla annesiyle ilgili hep bunu söylerdi." dedi.

Hastaneden gelen ilk açıklama

Oya Aydoğan'ın vefatına ilişkin hastaneden de açıklama yapıldı. Açıklama şöyle: "07 Mayıs 2016 Cumartesi gecesi, hastanemiz acil servisine “Akut Asendan Aorta Diseksiyonu” tanısı ile başvurmuş, ameliyat edilmiş ve sonrasında yoğun bakımımızda tedavi altına alınmış olan Sayın Oya Aydoğan’ın sağlık durumu, 14 Mayıs 2016 Cumartesi günü saat 23.00 itibarı ile, artan beyin ödeminin sonucu olarak daha da bozulmuş, hastamızın tansiyon düşüklüğü tedaviye yanıt vermeyen şekilde seyir göstermeye başlamıştır. Yapılan tüm müdahalelere rağmen, maalesef hastamız 15 Mayıs 2016 Pazar günü sabaha karşı saat 07.15’te vefat etmiştir"

Türk sinemasında 1976 yılından beri birçok filmde rol alan Aydoğan, "Dertli Pınar", "Zeytin Gözlüm", "Berduşlar", "Günaha Girme", "Sevgi Dünyası", "Unutamadım", "İkizler Firarda", "Ağla Anam Ağla", "Merhamet" gibi sinema filmlerinde, "Fırat", "Sudan Sebepler", "Şimdi Onlar Düşünsün" gibi dizilerde rol aldı.  Sanatçının, 1989 doğumlu Gurur Aydoğdu isimli bir oğlu bulunuyor.


TWITTER'DA OYA AYDOĞAN İÇİN HÜZÜNLÜ MESAJLAR

Ünlü oyuncu Oya Aydoğan'ın vefatını öğrenen ünlü isimler üzüntülerini sosyal medyadan dile getirdi. İşte Oya Aydoğan'ın ardından ünlü isimlerin duygusal mesajları...

GÜLBEN ERGEN

Başta oğlu Gurur'a ve tüm dostlarına, sevenlerine sabır diliyorum. Yüreğimizin içinde saklayacağız seni Oya Aydoğan.

MESUT YAR

Nur içinde yat güzel ablacığım; Allah Rahmet Eylesin. Gülümsemenle aklımızda kalacaksın. Oya Aydoğan.

DUYGU BAL

İnanamıyorum... Oya Aydoğan vefat haberini okurken kahve telvesi boğazıma kaçtı ...Güzel kadın güzel anne Allah'ım nurlar içinde yatırsın
 
FULDEN URAS

Hayatımda tanıdığım en iyi kalpli insan canım Oya Aydoğan mekanın nurlarla dolsun başımız sağ olsun

BURAK SAĞYAŞAR

Ahh Oya abla... Mekanın cennet olsun inşallah.. Çok üzüldüm. Allah yakınlarına sabırlar versin. Allah Rahmet Eylesin Oya Aydoğan.

CAN YILMAZ

Oya Aydoğan maalesef vefat etti. Allah rahmet eylesin, sevenlerinin başı sağolsun. Mekanı cennet olsun...
 
ECE ERKEN

Oya Aydoğan'ı kaybettik... Kendisine Allah'tan rahmet sevenlerine sabIrlar diliyorum, mekanı cennet olsun...

NİLGÜN BELGÜN

Oya Aydoğan'ı kaybetmişiz. Çok üzüldüm Allah rahmet etsin ailesine baş sağlığı diliyorum

GANİ MÜJDE

Oya Aydoğan'ı iyi kalpli güzel kadını kaybettik. Sevenlerin ve sinemamızın başı sağolsun...

HADİSE

Türk sinemamızın efsana ismi Oya Aydoğan verdiği yaşam mücadelesini kaybetmiş... Kendisine Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır diliyorum...

OYA AYDOĞAN'IN RAHATSIZLIĞI NEYDİ?

Geçtiğimiz günlerde evinde patates kızarması yerken fenalaşan Oya Aydoğan acil olarak hastaneye kaldırılmıştı. Yapılan incelemelerin ardından aort damarının yırtıldığı anlaşılan ünlü oyuncu hemen ameliyata alınmıştı. 12 saat süren ameliyatın ardından Aydoğan, yoğun bakıma  alınmıştı. Yaklaşık 94 saattir yoğun bakımda uyutulan ünlü sanatçının kanaması durdurulmuş ve tansiyonu normale dönmüştü. Beyninde çok sayıda ödem tespit edilen Aydoğan'ın tedavisine başlanmıştı. Yapılan müdahalelerin ardından tedaviye yanıt vermeyen Aydoğan'ın uyutulmaya devam etmesine karar verilmişti. 

Oya Aydoğanın ölümü onu yıktı, mezarının başından ayrılamadı
 
OYA AYDOĞAN KİMDİR?

-Oya Aydoğan, 10 Şubat 1957 yılında Erzincan’da doğdu. Dört kişilik bir ailenin en küçük üyesi olan Oya Aydoğan'ın çocukluğu Beyoğlu'nda geçti.

-Ortaokulu, Ste. Pulchérie'de, liseye ise Notre dame de Sion'da okudu.Oya Aydoğan sinemaya 1972 yapımı 'Kabadayılar Kralı' ile başladı.

-Aydoğan, 1975 yılında 'Alev Gün' takma adıyla katıldığı güzellik yarışmasına katıldı.1976 yılında düzenlenen 8. Sinema Artisti Yarışması'nda birincilik ipini göğüsledi.1978 yılında Haluk Ulusoy ile nikah masasına oturan Oya Aydoğan, 4 gün sonra sürpriz bir kararla boşandı.

-80'li yılların başında sahneye çıkmaya başlayan Oya Aydoğan, İbrahim Tatlıses, Ferdi Tayfur, Kemal Sunal gibi birbirinden usta isimlerle kamera karşısına geçti. Bursalı gazinocu Tamer Taylan ile uzun süreli biliktelik yaşan Oya Aydoğan, Latif Demirbağ ile ikinci kez nikah masasına oturdu. Çiftin bu evlilikten Gurur adını verdiği bir de oğlu oldu. Oya Aydoğan, uzak kaldığı setlere 2011 yılında Bez Bebek dizisi ile döndü.

-Ünlü oyuncu aynı yıl sunuculuğunu Emel Müftüoğlu ile üstlendiği 'Şekerli Kahve' isimli televizyon programı ile izleyici karşısına çıktı.

-2015 yılında romantik komedi türündeki 'Aşk Nerede' ile sinemaseverlerin karşısına çıkan usta oyuncu kariyerine 51 sinema filmi, 8 de televizyon dizisi sığdırdı.

BAKMADAN GEÇME!