Oy verme saat kaçta bitecek? – 1 Kasım 2015 (Saat kaça kadar oy kullanacağım)

Güncelleme Tarihi:

Oy verme saat kaçta bitecek – 1 Kasım 2015 (Saat kaça kadar oy kullanacağım)
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2015 12:34

Oy verme işlemleri kaça kadar devam edecek? Sandıklar saat kaçta kapanacak? 54 milyon 49 bin 940 seçmenin sandık başına gideceği 1 Kasım 2015 seçimlerinde oy kullanacak vatandaşlar, bu soruların cevaplarını haberimizde bulabilir. İşte oy verme işlemi hakkında bilgiler...

Haberin Devamı

1 Kasım 2015 seçimlerinde oy verme işlemi başladı. Sandıklar ne zaman kapanacak? Oy verme işlemi saat kaça kadar devam edecek? 

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararı uyarınca Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkâri, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis’te ise seçmenler 07.00-16.00 saatleri arasında oy verecek. Diğer illerde ise saat 08.00’den 17.00’ye kadar oylarını kullanabilecekler. Gümrük kapılarında da oy verme işlemi saat 17.00’ye kadar sürecek. 

OY VERME SIRASINDA DİKKAT ETMENİZ GEREKENLER

Seçmen bilgi kağıdı olmayanlar, kimlik belgeleriyle oy verebilecek. Seçmen, TC kimlik numarasını taşıyan nüfus cüzdanı, soğuk damgalı kimlik kartı, pasaport, evlenme cüzdanı, askerlik belgesi, sürücü belgesi gibi kimliğini tereddütsüz ortaya koyan resimli, resmi nitelikteki belgelerden biriyle oy kullanabilecekler.

Haberin Devamı

Seçmenler nerede oy kullanabileceklerinin yanı sıra seçime yönelik tüm bilgileri, YSK’nın internet sitesinden öğrenebilecekler.  

Her seçmen, kanunda sayılan istisnalar dışında, hangi sandık seçmen listesinde kayıtlı ise ancak o sandıkta oy kullanabilecek. Bir seçmen, birden fazla oy kullanamayacak.Oyunu kullandıktan sonra sandık başından ayrılmayan seçmene, başkan uzaklaşmasını hatırlatacak. Seçmen yine orada kalırsa, başkan onu kolluk aracılığı ile uzaklaştıracak.

Oy verme saat kaçta bitecek – 1 Kasım 2015 (Saat kaça kadar oy kullanacağım)

Oy verme günü sandık başına gelen seçmenler, sandık kurulu önüne kurul başkanı tarafından sıra ile birer birer alınacak. Gebeler, hastalar ve engelliler sıra ile bekletilmeden oylarını verecek. Sandıkta görevlendirilen güvenlik görevlileri ve yaşlıların da bekletilmeden oy kullanmalarına izin verilebilecek.

YENİ BİR OY PUSULASI VERİLMEYECEK

Birleşik oy pusulasından başka, zarfa hiçbir şey koymaması, aksi halde kullandığı oyun geçersiz olacağı, seçmene birleşik oy pusulası verildikten sonra hata veya başka bir neden ileri sürülerek yeni bir birleşik oy pusulası verilemeyeceği de açıklanacak.

 

BAKMADAN GEÇME!