Oy kuyruğu

Güncelleme Tarihi:

Oy kuyruğu
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2017 20:54

Yurtdışında çok sayıda ülke ile 31 gümrük kapısında ilk referandum oyları verildi.

Haberin Devamı

16 Nisan’da anayasa değişikliği için yapılacak referandum öncesi yurtdışındaki seçmenlerin bir kısmı oylarını dünden itibaren kullanmaya başladı. Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Yurtdışı Seçmen Kütüğü’ne kayıtlı yaklaşık 2 milyon 900 bin seçmen için 27 Mart ile 9 Nisan tarihleri arasında 57 ülkede 120 seçim bölgesi ve 37 gümrük kapısında sandık kurulmasını kararlaştırmıştı. Türk seçmenlerin yoğun yaşadığı Almanya, Danimarka, İsviçre, Fransa, Belçika ve Avusturya’da sandıklar dün sabah saat 09.00’da kuruldu. Seçmenler yaşadıkları ülkelerde 9 Nisan’a kadar her gün sabah 09.00 ile 21.00 saatleri arasında oylarını kullanabilecek. Gümrük kapılarında ise 16 Nisan Pazar günü saat 17.00’ye kadar sandıklar açık kalacak.

Oy kuyruğu

Haberin Devamı

ALMANYA’DA YOĞUNLUK

1 milyon 430 bin seçmenin yaşadığı Almanya’da 13 bölgede sandıklar kuruldu. Berlin, Frankfurt, Stuttgart, Karlsruhe, Mainz, Köln, Düsseldorf, Hamburg ve Münster başkonsolosluklarının bina ve bahçelerinde sandıklar yerleştirildi. Fiziki altyapısı yeterli olmayan Münih, Nürnberg, Hannover ve Essen başkonsoloslukları ise seçmenlerin oylarını kullanabilmeleri için başka adreslere sandık kurdu. Almanya’da seçmenler oy verme saatinden önce başkonsolosluklara akın etti. Bu yüzden oy verme işleminin başladığı saat 09.00’dan önce kimi başkonsolosluklarda kuyruklar oluştu.
Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın ve eşi Berna Aydın ile Başkonsolos Mustafa Çelik oyunu dün Berlin Başkonsolosluğu’nun bahçesinde kurulan 1 numaralı sandıkta kullandı. Büyükelçi Aydın, hafta sonu yoğunluk yaşanmaması için seçmenlere hafta içi oy kullanma çağrısı yaparken “Ben ilk kez yurtdışında oyumu kullandım” dedi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!