Övünç...

Güncelleme Tarihi:

Övünç...
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 1999 00:00

Hasan YILMAER
Haberin Devamı

Berlin'de yapılan ve Avrupa'nın basketbol yıldızlarını biraraya getiren Eurostars organizasyonunu izlerken büyük keyif aldım ve övünç duydum. Karşılaşmayı galip bitiren Doğu Takımı'nın beş oyuncusu Türk takımlarından gitmeydi ve bunların üçü Fenerbahçeliydi: McRae, Miliç ve İbrahim. Ötekiler Efes'ten Naumoski ile Tofaş'ta forma giyen Rivers.

İşin keyif veren yanı bu. Türkiye'de basketbol artık doruklarda. Bizim oyuncuların ağırlıkta bulunduğu takım dört periyotta oynanan maçı kazanıyor. Övüç duyduğum olay ise, Doğu Takımı ne zaman geriye düşse ünlü koç Eremin'in Fenerli oyuncuları alıp savunmasını sağlamlaması ve takımının öne geçmesi.

İbrahim üçünçüsü yapılan bu organizasyonda ilk kez yer alan Türk asıllı genç oldu ve de çok çekişmeli geçen dördüncü periyotta attıklarıyla dikkati çekti. Bu karşılaşmaya üç oyuncu veren bir başka takım artık Avrupa'nın yıldızı olan Panathinaikos'du. Bu da Fenerbahçe'deki oyuncuların kalitesinin ne denli büyük olduğunun kanıtıdır. Fenerbahçeli basketçilerin bu organizasyonda gösterdikleri performans karşısında, onları küçümseyenler şimdi övgüler düzme zorunluluğunda. Bundan da ayrıca keyiflendim.

Adım adım zirveye

Bir süre önce yazdığım bir yazıda ‘‘Gün gelecek Türkiye'de basketbol futbolla eşdeğer olacak’’ demiştim. Fenerbahçe'nin, pırıl pırıl bir genç olan ve adeta yaşamını klübüne adayan menajeri Hakan Artış, aramış ve aynı düşüncelerde olduğunu söyleyerek ‘‘Bu yönetim baskete büyük ilgi gösteriyor bizim beklediğimizden çok destek veriyor, yardım ediyor göreceksin Fenerbahçe baskette Avrupa'nın zirvelerinde olacak’’ demişti. Mutlulukla görüyorum ki, sevgili Hakan'ın dedikleri çıkıyor.

Fenerbahçe Avrupa'da oynadığı maçlarda çok iyi sonuçlar aldı ve bugün bulunduğu nokta hepimizin iftihar edeceği yer. Türkiye Kupası'nda da turu atladı ve bir efsane olan Efes'i eledi. Lig'de ise aksamaları oldu ancak git gide daha iyi sonuçlar alıyor. Öyle diliyor ve umuyorum ki, Fenerbahçe Basketbol Takımı bu yıl futbolcu kardeşleriyle birlikte el ele tutuşup zafer şarkıları söyleyecektir.

Fenerbahçe'nin tarihi özelliğidir, yabancılara karşı aldığı sonuçlarla hepimizin gurur kaynağı olur ve bizlere seviç gözyaşları döktürür.

Futbol takımımız bu yıl Avrupa'da yok. Bu eksikliği gelecek yıl telafi ederiz ama basketçilerimiz Tanrı'nın izni ile bize sevinçlerin en güzelini yaşatacaktır. İşte o gün, Koç Halil ile Menajer Hakan'ın alınlarına kocaman birer teşekkür öpücügü konduracağız...



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!