Ovit'te Demokrasi Şöleni'nde dolu yağdı, yayla beyaza büründü

Güncelleme Tarihi:

Ovitte Demokrasi Şöleninde dolu yağdı, yayla beyaza büründü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2016 16:12

Ovit'te Demokrasi Şöleni'nde dolu yağdı, yayla beyaza büründü

Haberin Devamı

Muhammet KAÇAR/İKİZDERE (Rize), (DHA) - RİZE’nin İkizdere İlçesi'nin 2 bin 640 rakımlı Ovit yaylasında, Ekşioğlu Vakfı tarafından 15 Temmuz şehitleri anısına düzenlenen 'Demokrasi Şöleni' başladı. Etkinlik sırasında aniden bastıran ve yaylanın yeşil örtüsünü beyaza bürüyen dolu, vatandaşlara zor anlar yaşattı.
2 bin 640 rakımlı Ovit yaylasında düzenlenen Demokrasi Şöleni'nin açılışına AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, İkizdere Kaymakamı Halil İbrahim Kazar, Rize İl Müftüsü İsmail Yalçın, Ekşioğlu Vakfı Başkanı Ali Ekşi ile darbe girişimi sırasında İstanbul Boğaz köprüsünde vücuduna isabet eden kurşunla hayatını kaybeden Kemal Ekşi'nin babası Ekrem, annesi Hayriye Songül Ekşi ile kardeşleri Kübra, Muhammet ve Hüseyin Ekşi ile vatandaşlar katıldı.
DOLU BASTIRDI, YEŞİL ÖRTÜ BEYAZA BÜRÜNDÜ
Etkinliğin açılışı sırasında aniden bastıran şiddetli dolu vatandaşlara ve görevlilere zor anlar yaşattı. Kaçışan vatandaşlar ve görevliler doludan korunmaya çalıştı. 15 dakika süren dolu yayladaki yeşil örtüyü beyaza bürüdü. Demokrasi Şöleni'nde, Ankara Beştepe Millet Cami İmam hatibi Adem Kemaneci'nin de aralarında yer aldığı hafızlar Kuran-ı Kerim okudu.
MİLLETVEKİLİ KONUŞMASINDAN SONRA RAHATSIZLANDI
Demokrasi Şöleni'nde konuşan AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, ülkenin birlik ve beraberliğine kast eden eşkıya grubunun başlattığı şer faaliyetlerinin millet ve devlet tarafından sonlandırılmış olmasının gururunu yaşadıklarını belirterek, "Milletimizin büyük bir millet olduğunu bir kez daha idrak ettik. Büyük Türk milletinin dünyaya verdiği bu mesaj 192 ülkede çok farklı bir yankı buldu. Bu milletin en zor şartlarda neleri başarabileceğini dünya kamuoyu bir kez daha gördü. Bu aziz milletin ferdi olmaktan gurur duyuyoruz" dedi.
Konuşmasının ardından rahatsızlanan AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal'a sağlık görevlileri müdahale etti. Tansiyonu yükselen Karal bir süre dinlendirildi.
"FETÖ ŞEYTANIN ÖNDE GİDENİDİR"
Demokrasi Şöleni ile ilgili açıklama yapan Ekşioğlu Vakfı Başkanı Ali Ekşi, 15 Temmuz tarihinde yaşanan olayın ülkenin ve milletin moralini bozduğunu ancak bugünleri birliktelik içerisinde aşarak ufku açık Türkiye'de kardeşçe yaşayacaklarını söyledi. Terör örgütü elebaşı Fethullah Gülen'e tepki gösteren Ekşi, "FETÖ denen şeytanın önde gideni ülkeyi bu hale getirdi. Bundan sonra bu tür yapıları görmek istemiyoruz. Bu tür yapıların kontrol altına alınması lazım. Artık başka FETÖ'ler çıkmasın. Bundan sonra FETÖ ve benzeri yapılar görmek istemiyoruz" dedi.
Kuran-ı Kerim okunması ve tasavvuf müziği dinletisi ile süren etkinliğin ikinci gününde vatandaşlara 50 bin Türk bayrağı ile 20 bin ay yıldızlı tişört dağıtılarak el ele birlik ve beraberlik mesajları verilecek. Şölene İrem Derici ile başka sanatçılarda katılarak destek verecek.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!