Ovit Yaylası'nda 20 bin Türk bayrağı dağıtılacak

Güncelleme Tarihi:

Ovit Yaylasında 20 bin Türk bayrağı dağıtılacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2017 13:13

Ovit Yaylası'nda 20 bin Türk bayrağı dağıtılacak

Haberin Devamı

Muhammet KAÇAR/İKİZDERE, (Rize), (DHA) – RİZE’nin İkizdere İlçesi’nin 2 bin 640 rakımlı Ovit Yaylası’nda, Ekşioğlu Vakfı tarafından hafta sonu düzenlenecek şenliklerde katılımcılara 20 bin Türk bayrağı dağıtılacak, şehitler için Kuran-ı Kerim okutulacak.    

Ekşioğlu Vakfı tarafından düzenlenecek geleneksel Ovit Yayla Şenlikleri 18-20 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 20 bin Türk bayrağının dağıtılacağı yaylada şehitler için Hacı Hakkı Ekşi Camii’nde Kuran-ı Kerim okutulacak, tekbir sesleri yankılanacak. Bölge esnafının panayır şeklinde stantlar açacağı yaylada yöresel ürünlerinin satışı yapılacak. Şenliklerde iki gün boyunca Erol Şahin, Grup Koliva, Onay Şahin, Bizim Gönül, Volkan Aslan, Aslıhan Çiçek, İbrahim Ekşi, Selcuk Balcı, Gülay, Gülseren Gül, Seyfettin Çakıral ve Orkestra Hamza Albayrak ekibi türkü ve şarkıları ile şenlikte sahne alacak. Şenliklerin sunumunu organizatör Necati Selvitop yapacak.  

VATANDAŞLAR DAVET EDİLDİ

Ekşioğlu Vakfı Başkanı Aydın Ekşi ve Başkan Vekili Süleyman Ekşi tarafından yapılan ortak yazılı açıklamada, Karadeniz Bölgesinin en büyük yayla şenliklerinden olan ve her yıl geleneksel olarak yapılan Ovit Yayla Şenliklerinin bu yılda gerçekleştirileceği belirtildi. Açıklamada “Ülkede bugünlerde en çok ihtiyaç duyulan birlik ve beraberliğe katkı sağlayacak şenliklerle insanların kaynaşmasının yanında bölgenin tanıtımını da amaçlanmaktadır. Tüm halkımızı şenliklere bekliyoruz” ifadelerine yer verildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!