Ovit Tüneli erken açılacak

Güncelleme Tarihi:

Ovit Tüneli erken açılacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2017 23:55

ULAŞTIRMA, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Türkiye’nin kuzeyi ile güneyini birbirine bağlayacak koridorlardan Ovit Tüneli’ndeki çalışmaların hızlandırıldığını belirterek, “Tüneli, 2018’e kalmadan yıl sonunda hizmete açacağız” dedi.

Haberin Devamı

Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye’nin kuzeyiyle güneyinin 18 ulaşım koridoruyla birbirine bağlanacağını dile getirerek, bu hatlardan son üçünün Karadeniz’i Doğu Anadolu ve Akdeniz ile buluşturacağını söyledi. Arslan, Rize’nin İkizdere ilçesi yakınlarındaki 2 bin 640 rakımlı Ovit Dağı’nda yapımı sürdürülen Ovit Tüneli’nin stratejik önemine işaret ederek, “Ülkemizin kuzeyiyle güneyini birbirine bağlayacak 18 koridordan biri olan tünelde çalışmalar hızlandı. Ovit Tüneli’ni 2018’e kalmadan yıl sonunda hizmete açacağız” diye konuştu. Dünyanın en uzun ikinci tüneli olacak Ovit’in 14 bin 200 metrelik güzergahı ve devamında Kop Tüneli ile Erzincan’a ulaşımı kolaylaştıracağını anlatan Arslan, tünelin Erzurum’un İspir ilçesi üzerindeki tünellerle Erzurum’a, Gümüşhane üzerinden Trabzon’a ve Erzincan’a bağlanacağını bildirdi. Arslan, kuzey ile güneyi birbirine bağlayacak tünellerden birinin de Zigana olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti: “Zigana Tüneli de Trabzon’u Gümüşhane üzerinden Erzincan ve Bayburt’a, oradan da Erzurum’a bağlayacak. Bu tünelin devamındaki Kop Tüneli ile ikinci güzergahı ve koridoru tamamlamış olacağız.”
Karadeniz’i Doğu Anadolu ve Akdeniz ile buluşturacak 3. koridordaki Sahara Tüneli için de Arslan, “Sahara’da çalışmaların tamamlanmasıyla ana koridorlar birleşmiş olacak” dedi.

BAKMADAN GEÇME!