Ovit Dağı’nda çığ eğitimi

Güncelleme Tarihi:

Ovit Dağı’nda çığ eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2017 14:00

Ovit Dağı’nda çığ eğitimi

Haberin Devamı

Muhammet KAÇAR/İKİZDERE(Rize)(DHA) – Rize'de Arama Kurtarma Ekibi (RİKE) gönüllülerine, İkizdere İlçesi 2 bin 100 rakımlı Ovit Dağı'nda kar ve çığ olaylarında kurtarma eğitimi verildi.

Ovit dağı mevkiindeki eğitim çalışmasına Rize Sağlık Müdür Yardımcısı Zikrullah Tüfekçi, Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Ambulans Servisi Başhekimliği, Rize Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi ile ilde faaliyet gösteren dağcılık ve spor kulüplerinin temsilcilerinden oluşan 35 kişi katıldı. Türkiye Dağcılık Federasyonu eğitimcisi Sultan Beyaz tarafından RİKE ekibine karda yürüyüş teknikleri, arama kurtarma, teknik malzemenin karda kullanımı ve tanıtımı, çığ oluşumu, kurtarma çalışması ve donma olaylarına müdahale konularında eğitim verildi. İl Özel İdaresi bünyesinde bulunan kar motoru ile arama kurtarma eğitimi çalışması da yapıldı. Eğitim çalışmaları yaklaşık 7 saat sürdü.

Rize İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Tepe, 9 ayrı birimi barındıran RİKE'nin, kamu ve sivil toplum işbirliğinde mükemmel bir ekip olduğunu belirterek, “Sürekli teorik ve uygulamalı eğitimlerle personel becerisini en üst seviyede tutmayı amaçlıyoruz. Bu ekibin, ülke genelinde en iyi arama kurtarma ekiplerinin başında yer alacağından ve ilimizi en iyi şekilde temsil edeceğine şüphemiz yok. Acil durum ve afetlere müdahale eden ekiplerin eksiklerinin tamamlanması amacıyla eğitimler sürecek “ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!