Ovacık'ta barbunya şenliği yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Ovacıkta barbunya şenliği yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2017 11:56

Ovacık'ta barbunya şenliği yapıldı

Haberin Devamı

İZMİR'in Ödemiş İlçesi'nde barbunya ve Ovacık Yaylası'nın tanıtımını arttırmak amacıyla düzenlenen 2'nci Barbunya ve Yörük Şenliği'nde barbunya güzellik yarışması yapıldı.

Ödemiş'in Bıçakçı Mahallesi Ovacık Yaylası'nda dün (pazar) 2'nci Barbunya ve Yörük Şenliği düzenlendi. Şenliğe eski turizm bakanı Alev Coşkun, CHP İzmir milletvekilleri Tacettin Bayır ile Özcan Purçu, CHP Ödemiş İlçe Başkanı Nazan Dönmez, İzmir Yörükler Derneği Halk Oyunları Grubu, üreticiler ile çok sayıda vatandaş katıldı. Metin Yağcı, 3 ağa adayı arasında 3 bin liralık yaptığı bağış ile barbunya ağası seçildi. Şenlikte gösteri sunan halk oyunları grupları büyük alkış topladı. Barbunya yarışmasında ise üreticilerden Özcan Akman birinci olurken, Mustafa Ceramat ikinci oldu.

Ödemiş Bıçakçı Yörükleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Seçkin Sezgin, barbunyalarıyla ünlü Ovacık Yaylası'nı ve güzel köylerini tanıtmayı amaçladıklarını söyledi. İzmir Büyükşehir Belediyesi sınırlarının 2 yıl önce büyüdüğünü hatırlatan CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır ise, şenlikte yaptığı konuşmada "Şehrimizin bir ucu Karaburun, bir ucu Kiraz, bir ucu Beydağ oldu. İnanılmaz derecede büyüdük. Bu kentlerde yaşayan insanlar bizlerden hizmet bekliyor. Biz bayrağımıza, memleketimize, cumhuriyetimize aşığız. Mustafa Kemal Atatürk'ü çok seviyoruz. Bu dört şeyden bizler asla vazgeçmeyiz. Bizim içimizden bunların hiçbirini söküp alamazlar" dedi.

Yüksel BALCI / ÖDEMİŞ (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!