ÖTV’siz değişime yerli şartı gelsin

Güncelleme Tarihi:

ÖTV’siz değişime yerli şartı gelsin
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2016 18:06

TBMM Plan Bütçe Komisyonu’nda kabul edilen ve Genel Kurul’da oylanarak yürürlüğe girmesi beklenen, ‘Ticari araçların yenilenmesi için ÖTV teşviki’ düzenlemesi Ankaralı şoför esnafını sevindirdi.

Haberin Devamı

Ticari taşıt sahiplerinin yeni araç alırken Özel Tüketim Vergisi’nden (ÖTV) muaf tutulmalarını öngören düzenleme Ankaralı şoför esnafını sevindirdi. Başkent’teki oda başkanları ÖTV teşviki düzenlemesini Ankara Hürriyet’e değerlendirdi:


ANKESOB Başkanı Mehmet Yiğiner ekonominin canlanması için ÖTV alınmadan yenilenecek olan araçların yerli üretim olmasını gerektiğini savundu. ÖTV fırsatıyla ANKESOB’a bağlı 7 bin 700 aracın yenileneceğini belirten Yiğiner, “Esnafın araçlarını sıfırlaması sonucunda halkımız daha temiz ve düzgün hizmet almaya başlayacak. Yenilecek araçların yerli üretim olması koşulu konulursa ekonomimizde kazanmış olur. Biz bu yüzden yerli üretim araçla yenilenmesini talep ediyoruz” diye konuştu.
SIFIRLARIYLA DEĞİŞTİRECEĞİZ

Minibüs ve Halk Otobüsleri Esnaf Odası Başkanı Kurtuluş Kara yeni düzenlemeyle hizmet veren bütün araçları yenilemeyi düşündüklerini belirterek şunları söyledi:
“Tüm esnaflarımız bir süredir araç değiştirmeyi istiyor. Daha iyi hizmet vermek için, bu fırsattan yararlanarak, Ankara ili ve ilçesinde hizmet veren 462 aracımızıda sıfırlarıyla değiştirmeyi düşünüyoruz.”
KREDİ DESTEĞİ İSTİYORUZ

Haberin Devamı

Ankara Minibüsçüler Odası Başkanı Hacıbekir Gani ise ÖTV fırsatıyla eskiyen araçların yenilerek Ankaralılara daha kaliteli bir hizmet sunacaklarını söyledi. Gani şöyle konuştu:
“Araçlarımızın çoğu yeni model, eski olan 4’te birlik kısmıda bu fırsatla yenieleceğiz. Araç sahibi arkdaşlarımız uzun zamandır bu fırsatı bekliyordu. Bankaların da kredilerdeki desteğiyle bütün araçlarımız yenilenmiş olacak.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!