Oturma odaları için şık ve sıra dışı sehpa modelleri

Güncelleme Tarihi:

Oturma odaları için şık ve sıra dışı sehpa modelleri
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2016 13:49

Güzel bir oturma odası dekorasyonunun anahtarı ya da bir başka deyişle ağırlık merkezi sehpalardır. Bu yazımızda sizler için birbirinden şık ve sıra dışı sehpa modellerini bir araya getirdik.

Haberin Devamı

Sehpalar hiç şüphesiz oturma odalarımızın en önemli parçaları arasında yer alırlar. Oturma gruplarının, kanepelerin, tekli koltukların ve oturma odasındaki diğer mobilyaların sıradanlığını kırmak, mekâna karakter kazandırmak için en kestirme formül şık ve iddialı bir sehpa kullanmaktır. Sehpalar üstlerine koyulan gazeteler, dergiler, el altında tutulmak istenen her türlü ufak tefek eşya ve akşam keyiflerinin vazgeçilmezi çayımız ya da kahvemiz için de olmazsa olmazdır. Ve çoğu zaman kataloglardaki tertemiz hallerinde olmaz sehpalar. Bir sehpayı bir dükkandan alıp evinize yerleştirmenizden çok kısa bir süre sonra sehpanız da sizin ve evinizin karakterinden izler taşımaya başlar. Sonuç olarak sehpa deyip geçmemek gerekir. Güzel bir oturma odası dekorasyonunun anahtarı ya da bir başka deyişle ağırlık merkezi de yine sehpalardır. Bu yazımızda sizler için birbirinden şık ve sıra dışı sehpa modellerini bir araya getirdik. 

 

Haberin Devamı

MANTAR FORMLU SEHPA GRUBU

Oturma odaları için şık ve sıra dışı sehpa modelleri

Kaynak: GOA / Gulnar Ocakdan Architecture

Sehpaların güzel taraflarından bir tanesi; koltuk, raf, kütüphane veya masa gibi eşyaların aksine, belli bir biçimde olmak zorunda olmamalarıdır. Üzerine bir şeyler koyulabilecek kadar düzlük kazandırabildiğiniz her türlü formdaki malzeme pekâlâ sehpa olarak kullanılabilir. Burada mantar formuna benzer, tepsisi kaidesine göre geniş olan farklı boylarda üç sehpadan oluşan bir takım görüyoruz. Renkli, canlı, sağlam ve şık bir model.

 

KLASİK MALZEME, MODERN YORUM

 

Oturma odaları için şık ve sıra dışı sehpa modelleri

Kaynak: Bostan Mobilya ve Tasarım

Mermer tablalı sehpalar bir dönem oldukça moda olmuştu. Özellikle seksenli yılların sonlarında ve doksanlı yılların ortalarına kadar mermer tablalı masalar kadar çok çeşitli sehpalar da gördük. Ancak son dönemde mermer, bu tarz mobilyalarda kullanılan bir malzeme olmaktan uzaklaştı. Bu sehpada tekrar karşımıza çıkan mermer, bu kez ilginç bir ahşap kaideye sahip. Klasik bir malzemeye modern bir yorum getiren bu sehpa, sağlamlığıyla da uzun yıllar evinizin baş köşesini kapmaya aday olabilir.

 

Haberin Devamı

ŞEFFAF ESTETİK

Oturma odaları için şık ve sıra dışı sehpa modelleri

Kaynak: Decorsia Home, S.L.

Özel olarak biçimlendirilmiş dayanıklı cam malzemeden üretilmiş bu ilginç sehpa grubu, her ne kadar üzerine çay koyarken birkaç kez düşünmenize sebep olacak olsa da misafirlerinizin bir hayli ilgisini çekebilir. Tamamen düz ve akıcı bir yüzeye sahip olmasıyla kolay temizlik imkanına da sahip olan sehpa grubu oldukça şık.

 

MAKARA SEHPA

Oturma odaları için şık ve sıra dışı sehpa modelleri

Kaynak: Oldwooddesign

Üstünde birkaç parça şey taşıyabilecek kadar düz alanı olan her şey sehpaya dönüştürülebilir demiştik. Burada da güzel bir örneğini görüyoruz. Eski bir endüstriyel kablo makarasına bir miktar halat eklenmesi ve ahşabın elden geçirilmesiyle sehpaya dönüştülmüş bu büyük makara, sağlamlığıyla olduğu kadar tasarımıyla da dikkat çekiyor.

 

Haberin Devamı

MODÜLER SEHPALAR

Oturma odaları için şık ve sıra dışı sehpa modelleri

Kaynak: Sanal Mobilya

Boyutları ve malzemeleri bire bir aynı olmasına karşın renkleri tamamen farklı, hatta birbirine kontrast olan bu modüler sehpa grubu, son dönemde oldukça sık karşılaştığımız geometrik şekilli sehpalara güzel bir örnek. İki sıra halinde üst üste, ince uzun tek sıra ve daha pek çok farklı şekilde kullanılma imkanı olan sehpalar kaldırılması gerektiğinde de dördü birden üst üste koyularak ciddi bir yer tasarrufu sağlayabiliyor.

 

AHŞABIN GÜZELLİĞİ

Oturma odaları için şık ve sıra dışı sehpa modelleri

Kaynak: Hartama Orman Ürün. İml.

Ahşap her zaman, her koşulda ve her haliyle son derece güzel olan bir malzeme. Ancak doğal haline ne kadar yakın olursa o kadar güzel olduğu da bir gerçek. Burada ham kütüklerin yan yana getirilmesi ve demir bir kaideye dizilmeleriyle üretilmiş son derece basit, ama bu basitliğin çok ötesinde bir şıklığa sahip bir sehpa görüyoruz. Üzerinde ufak tefek eşyalar için fazlasıyla geniş bir alan bulunmasının ötesinde böyle bir sehpayı sırf görüntüsü için bile oturma odanızda tutmak hiç kötü bir fikir sayılmaz.

 

Haberin Devamı

homify.com.tr Tarafından hazırlanmıştır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!