10 Şubat 2012 Cuma 14:00


ÜYE GİRİŞİ / ÜYE OL
BENİM SAYFAM
GÜNDEM
EKONOMİ
MAGAZİN
SPOR
DÜNYA
PLANET
EKONET
PİYASANET
IMKB 59984
DOLAR 1.7600
EURO 2.3310
€ / $ 1.3245
SAĞLIK
TEKNOLOJİ
KÜLTÜR SANAT
SİNEMA
ASTROLOJİ
TV REHBERİ
EN İYİ ON
YAZARKAFE
SERVİSLER
BİLGİ YARIŞMASI
ANKETLER
AT YARIŞI SONUÇLARI
İDDAA PROGRAMI
CANLI MAÇ SONUÇLARI
MIND
CANLI MAÇ ANLATIMI
BENİM SAYFAM
BUMERANG
HÜRLİST
SOSYAL İLANLAR
HABER ALARMI
EKRAN KORUYUCU
OYUN
YENİBİRİŞ
HÜRRİYET EMLAK
HÜRRİYET OTO
HÜRRİYET EĞİTİM
HÜRRİYET KAMPÜS
GAZETE SERİ İLANLAR
HÜRRİYET KIYASLA
YAKALA.CO
HÜRRİYET AİLE
TİPEEZ
SAYISAL LOTO 24/12/2011
21 - 23 - 26 - 31 - 39 - 47
ŞANS TOPU 20/04/2011
9 - 14 - 21 - 23 - 25 - 5
SÜPER LOTO 09/02/2012
19 - 20 - 29 - 33 - 34 - 52
>> On Numara Sonuçları
ANA SAYFAM YAP
FAVORİLERİME EKLE
GAZETE-BÖLGE EKLERİ
KELEBEK
CUMA
CUMARTESİ
PAZAR
SEYAHAT
OTO YAŞAM
HÜRRİYET IK
ANKARA
EGE
KURUMSAL
HÜRRİYET KURUMSAL
İNTERNET GRUBU
REKLAM
BİZE ULAŞIN
KÜNYE / İLETİŞİM
UNICEF Kartları ve Hediyelikler
Tüm Otoyaşam Haberlerini Okumak İçin
Önceki Haber     Sonraki Haber

Picasso fırçası değen C3 İstanbul’daki yerini alıyor

8 Ekim 2008
Picasso fırçası değen C3 İstanbul’daki yerini alıyor
Bayraktar Otomotiv’in Türkiye distribütörü olduğu Citroen, Autoshow fuarında C1’den C6’ya kadar tüm ürün gamını sergiliyor.

Citroen’in fuardaki yıldızları ise Paris fuarıyla eş zamanlı sergilenecek olan C3 Picasso ile yeni C4 olacak. Geniş aile araçları üretme konusunda iddialı olan Fransız otomobil üreticisi, Picasso ailesine son eklediği üyesi C3 Picasso’yu geçtiğimiz hafta dünyaya Paris’te tanıttıktan sonra İstanbul’a da eş zamanlı olarak getiriyor.

Citroen’in küçük sınıfta yer alan modeli C3’ün genişletilmiş bir versiyonu olan C3 Picasso’nun 2009 yılı ortalarında satışa sunulması bekleniyor. C3 Picasso, PSA grubunun bir ürünü. Öyleki bu yeni araç üretim platformu olarak Peugeot 207 ve Citroen C3’ün alt yapısını kullanıyor. Tasarım olarak radikal bir görünüme sahip olan C3 Picasso, hem köşeli hem de yuvarlak hatlara sahip. Akıllıca yuvarlatılmış dış hatlar, aracın sandığı anımsatan sıkıcı görünümünü ortadan kaldırıyor. Aracın yüksek yapısı ilk bakışta bir SUV’u anımsatıyor. Geniş cam yüzeylere sahip C3 Picasso’nun her köşesinde mükemmel bir görüş açısı sunuluyor.İç mekanada etkisi olan bu camlar içeride ferah ve aydınlık bir ortam yaratıyor.

Citroen C3 Picasso ilk etapda 4 farklı motor seçeneği ile satışa sunulacak. 1.6 litre 90 HP ve 110 HP’lik HDi dizel motorlara 1.4 litre 95 HP ve 1.6 litre VTi 120 HP’lik benzinli motorlar eşlik edecek. Tüm motor seçenekleri 5 ileri manuel vites ile satışa sunulacak.

YENİ C4 DAHA CİMRİ

Lansmanından itibaren, Citroen’in hem Avrupa’da hem de Türkiye’de son dönemde gerçekleştirdiği çıkışın önemli bir parçası olan C4, yenilenen yüzüyle fuardaki yerini alıyor. Yenilenen ön ve arka tampon tasarımı ile çok daha ferah bir görünüme kavuşan C4, iç mekanda da bazı yeniliklerden nasibini almış. Aracın tasarımında bu yıl yola çıkan C5’in çizgileri hemen fark edilebiliyor. Sert çizgilere sahip olan ön tampon yerini daha yuvarlak hatlara ve daha büyük bir hava girişine sahip tampona bırakmış. Tampon ile birlikte ön logoda da hafif oynama yapılmış. Makyajlı C4 pazara yeni motor seçenekleri ile çıkıyor. Citroen C4’e PSA ve BMW ile birlikte geliştirilen 2 yeni motor seçeneği eklenmiş. Bu motorların ilki 1.6 litre hacimli benzinli VTi kodlu motor. Bu motor 120 beygir güç üretirken kilometre başına havaya 159 g CO2 salıyor. İkincisi ise 1.6 litre hacimli THP kodlu 150 beygir ve 240 Nm güç üreten bir motor. THP’nin kilometre başına CO2 salınımı 164 g. Yeni motorların yakıt tüketimini düşürmek için Michelin Energy Saver lastikler kullanılmış. Bu lastikler sıradan lastiklere göre uzun vadede ciddi bir yakıt ekonomisi sağlıyor.

DİĞER YENİLİKLER

Fuarda yenilenen C4’ün yanı sıra Citroen’in B segmentindeki temsilcileri C1, C2 ve C3’de yer alıyor. Özellikle son dönemde pazardaki yüzdesini hızla arttıran MPV segmentinde farklı tasarımı, geniş görüş özelliği ve üstün güvenlik ekipmanları ile kendine sağlam bir yer edinen C4 Picasso da 5 koltuklu ve 7 koltuklu versiyonlarıyla Autoshow’da olacak. Performans, stil ve konforu bir arada bulunduran Citroën modellerinin üst segmentteki temsilcileri C6 ve 2008 yılı mayıs ayında Türkiye pazarına sunulan Yeni C5, yüksek beklentilere sahip otomobil meraklılarını karşılamak için hazır olacak. C serisinin yanı sıra 2008 yılı içinde tüketicilerle buluşan ve 2009 Van of the Year seçilen Nemo Combi ve Berlingo Combi de 9 19 Ekim 2008 tarihlerinde CNR 6. Hall’de 1363 m2’lik Citroën standında ziyaretçileri karşılayacak. Citroën standına uğrayan ziyaretçileri tüm Citroën modellerinde Autoshow’a özel indirimler ve fırsatlar bekliyor...
Mind ile haber kaçırmaya son!
HEMEN YÜKLE
İLK 1 AY ÜCRETSİZ
 
Yorumlarınızı Yazınız
Bu haber hakkında henüz yorum yok
Diğer Haberler
Tüm Haberler
  Hürriyet Kurumsal Hürriyet USA Hürriyet Avrupa Hürriyet Emlak Yenibiris.com Hürriyet Aile Hürriyet Oto İddaa Avrupa Birliği DYH