Otoritenin baskısı hissedilebilir

Gökyüzünün konumu son derece ilginç gelişmelerin ve şaşırtıcı olayların önemli değişikliklere neden olacağını işaret ediyor.

Geçmişte kalan güzel anıları hatırlatan kişiler ve olaylar hayal gücünü tetikleyecek. Mars’ın gerilimli etkisi ise bu hayallerin gerçekleşmesi için zorlayacak ve endişelerin açığa çıkmasına neden olacak. Düşünce ve duyguların değişmesiyle birlikte istekler de değişiyor. Öğle saatlerinde duygusal baskı yaratan durumlar ortaya çıkabilir ve otoritenin baskısı hissedilebilir.

Başak burcu çocukları

Yaz mevsiminin son dönemini yöneten Başak Burcu, hasat zamanını, ekip çalışmasını, paylaşmak, bölüşmek ve sistemli çalışmayı sembolize eder. Bu burcun içine doğan çocukların sisteme ihtiyaçları vardır.

Ne zaman ne yapılacağını bilmek isteyen Başak çocuklarını eğitmek çok kolaydır. Tabii düzenli ve sistemli çalışmayı bilen, pratik biriyseniz...

Uyku, beslenme, oyun ve temizlik zamanlarını çok kolay öğretebilirsiniz. Bütün bunları yaparken nedenlerini ve nasıl olması gerektiğini anlatarak yaparsanız çok kolay öğrenir. Aslında Başak Çocuklarına çok fazla açıklama yapmanız da gerekmez. Sadece yapılması gerektiğini söylemeniz yeterli. Fakat nasıl yapılacağını anlatmasanız bile göstermeniz gerekiyor.

Başak burcu Çocukları huysuz değildir. Fakat ihtiyaçlarını aksattığınız zaman, uyku ve beslenme düzeni bozulduğu zaman huysuzlaşır.

Ne istediği belli olmayan ve anlaşılması zor çocuklar değildir. Son derece belirli olan isteklerini rahat bir biçimde ifade eder ve yapılmasını ister. Yapılmadığını gördüğü zaman da huysuzlaşmaya başlar. Fakat yine de tepkileri şiddetli olmayacak, ısrarlı bir biçimde tutturmayacaktır.

Dikkat çekmekten ve ilgi odağı olmaktan pek hoşlanmayan Başak Çocukları şayet huysuzluk ediyorsa ona mutlaka ilgi gösterin. Çünkü önemli bir rahatsızlığı var, demektir. Bağırsakları hassas olan Başak Çocuklarının gaz problemi olabilir. Bu nedenle beslenmesine özen göstermeli ve bağırsaklarını çalıştıran gıdalar, özellikle sebze ve meyve ağırlıklı beslemeye özen göstermelisiniz.

Başak Çocuğunu tek başına oynaması için rahatlıkla bırakabilir, bu arada işlerinizi yapabilirsiniz. Peşinizde dolanmayacak ve sürekli bir ilgi istemeyecek, ilginizi çekmek için yaramazlıklar yapmayacaktır. Fakat sizin yaptığınız işleri taklit etmek isteyecektir. Özellikle temizlik yaparken ve evi düzenlerken çevrenizde dolaşabilir. Bir toz bezi alarak sizi taklit edebilir. Böyle bir durumda ona engel olmayın ve nasıl yapacağını gösterin. Çok mutlu olacaktır. Oyuncaklar yerine size yardım etmek onu daha fazla eğlendirecektir. Böylece hem nasıl yapılacağını öğrenmiş olacak, hem de işe yaramış olma duygusunu tatmin edecektir.

Bir ekibin parçası olmak, grup halinde yapılan işler Başak Burcu Çocuklarının kendilerine olan güvenini kazanmasını sağlarken aynı zamanda zihinsel faaliyetini de geliştirir.

Son derece dikkatli olan Başak Çocukları sizi de kritik edecektir. Bu nedenle son derece dikkatli davranmalı ve söylediklerinizle yaptıklarınızın birbirine uygun olmasına özen göstermelisiniz. Çünkü Başak Çocukları her şeye büyük bir dikkatle bakar, en fazla da annesine ve babasına...

Başak Çocuğunuzdan yapmasını istediğiniz şeylerin tersini yapacak olursanız, bunun nedenini öğrenmek isteyecektir.

Soruları ve cevaplarıyla son derece şaşırtıcı olan Başak Çocukları, Zodyak’ın en fazla dikkatli davranılması gereken çocuklarıdır.
Yazarın Tüm Yazıları