Otopark listeleri

Ayşen GÜR
Haberin Devamı

İSTANBUL'da hatalı park eden ve polis tarafından bulundukları yerden çekilmeleri gereken otomobiller hangi otoparklara çekilebilir?

Aslında bu basit bir soru. Cevabı ise otomobil kullanıcıları için önemli; çünkü en azından otomobilleri çekildiğinde bunu nerelerde arayacaklarını öğrenebilecekler. Bir de, herhangi bir suiistimal olursa ve otomobilleri bu yetkiyle donatılmamış bir otoparka çekilirse, şikayetçi olabilecekler.

Ama cevabın hiç de basit olmadığını son 10 günde öğrendik.

Arkadaşımız Sevinç Yavuz bu bilgiyi İstanbul Valiliği aracılığıyla İstanbul Trafik Vakfı'ndan istedi. Çünkü, eski valilerden Hayri Kozakçıoğlu zamanında kurulmuş olan, yönetiminde her zaman Vilayet, Emniyet, Büyükşehir Belediyesi vb. gibi şehrin en üst düzeydeki kurumlarının temsilcilerinin yer aldığı bu vakıf, otopark işletiyor ve çekilen otomobillerin konulabileceği özel otoparklarla da anlaşma yapıyordu.

Trafik Vakfı bir liste yolladı, yayımladık.

Ama iş ondan sonra karıştı. Emniyet Müdürlüğü, bize arka arkaya iki ayrı liste daha yolladı. Bu listelerin hiç biri birbirini tutmuyordu.

Yani, İstanbul'da otomobillerin çekilebileceği özel otoparkları size kesin ve tam olarak bir türlü duyuramadık!

Ortada bir tuhaflık olduğu kesin.

Otopark listelerindeki bu kargaşayı, yetkililerin açıklığa kavuşturacağını umuyoruz.

İstanbul'da hangi özel otoparklara arabalar çekilebiliyor?

Bu otoparklara karar veren merci hangisi? İstanbul Trafik Vakfı mı, Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şubesi mi, İl Trafik Komisyonu mu?

Bugün yayınladığımız resmi listelerin üçü de doğru mu?

Yoksa Trafik Vakfı ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü arasına kara kedi mi girdi?

CUMA günkü gazetemizde, bugünden itibaren Büyükşehir Belediyesi'nin hazırlamış olduğu afette kullanılacak alternatif yol haritalarını yayımlayacağımızı duyurduk.

Ancak, bu haritaları okuyucularımızın anlayabileceği bir biçimde yayımlayabilmek için ek çalışma gerekti. Bu yüzden yayımlanma tarihi maalesef gecikti.

Ama sözümüzü tutacak ve hepsini size en kısa zamanda duyuracağız.

Yazarın Tüm Yazıları