Otopark işgali

Güncelleme Tarihi:

Otopark işgali
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2017 01:00

Tunalı Hilmi ve Tunus caddelerinde yol kenarına yapılan araç parkları nedeniyle trafik tek şeritten ilerliyor. Tunus Caddesi’nin 5 şeritli yolunun 4’ünün otopark gibi kullanılmasına tepkili sürücüler, “Polisler denetimlerini artırıp, gerekli işlemleri yapsa bu ihlaller daha fazla sürmez” diyor.

Haberin Devamı

Başkent’te, vatandaşların en şikayetçi olduğu konulardan biri olan ‘otopark ve trafik sorunu’, gün geçtikçe büyüyor. Otopark sorunun en yoğun yaşandığı bölgelerin başında ise Kızılay ve Çukurambar ile Tunalı Hilmi ve Tunus caddeleri gibi kent merkezindeki yerler geliyor. Yol kenarına yapılan çift sıra parklar yüzünden trafik sıkışıyor, vatandaşlar kaza tehlikesi atlatıyor.
Çevresinde çok sayıda kafe, restoran ve iş merkezi bulunduğu için araç trafiği ve yaya yoğunluğunun gün boyu devam ettiği Tunalı Hilmi Caddesi’nde, 3 şeritli yolun 2 şeridi otopark gibi kullanılıyor. Araç trafiği ise çift şeritte yapılan park işgalleri nedeniyle tek şeritten sağlanıyor. 

5 ŞERİDİN 4’Ü PARK ALANI

Tek yönlü olarak trafiğe açık olan 5 şeritli Tunus Caddesi’nin de büyük bölümü otoparka dönmüş durumda. Bölgede çalışan vatandaşlar araçlarını, yolun her iki tarafına yatay şekilde park ediyor. Cadde üzerindeki mekânların valeleri ile oto kiralama şirketleri de araçları, park halindeki araçların yanına park edince araç trafiğe tek şeride düşüyor. Yolun her iki tarafına çift sıra halinde yapılan araç parkları yüzünden sürücülerin tek şeritten ilerlemek zorunda kaldığı 5 şeritli Tunus Caddesi’nde, trafik gün boyu sıkışıyor.

VATANDAŞ DENETİM EKSİKLİĞİNE TEPKİLİ

Haberin Devamı

Çift sırayı da aşan araç parklarının sebep olduğu trafik yoğunluğuna tepki gösteren vatandaşlar ise sorunun, trafik ekiplerinin yapacağı denetimler ile çözülebileceğini söylüyor. Denetim eksikliğine tepki gösteren vatandaşlar, şunları söyledi: “Trafikteki diğer insanlar düşünülmeden araçlarını park ediyorlar. Mekanların valeleri de müşterilerin arabalarını gelişi güzel park edince yol daralıyor. Koca yolun büyük bölümü otopark gibi oluyor. Trafiğin normalde çok rahat olması gereken geniş yollarda, tampon tampona ilerlemek zorunda kalıyoruz. Polisler denetimlerini artırıp, gerekli işlemleri yapsa insanlar bu ihlali daha fazla sürdürmez.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!