Otomotivde de ‘sağlık’

Güncelleme Tarihi:

Otomotivde de ‘sağlık’
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2013 00:00

Otomotiv sektörü, ses getiren fuarı Autoshow hazırlıklarını sürdürürken, İzmir’in EXPO 2020 adaylığına destek amacıyla temasını sağlık olarak belirledi.

Haberin Devamı

İZMİR Autoshow Otomobil ve Hafif Ticari Araçlar Fuarı bu sene 22-27 Ekim tarihleri arasında Kültürpark Fuar Alanı 4 holde düzenlenecek. Ege Otomotiv Derneği (EGOD), Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) ve İZFAŞ işbirliği ile 8’inci kez yapılacak beş günlük fuarın bu yıl da şenlik havasında geçmesi için hazırlıklara başlandı. Türkiye’nin önde gelen otomotiv ve yan sanayi markaları katılacağı fuarın teması sağlık olurken, fuar süresi boyunca ziyaretçilere göz, kulak başta olmak üzere birçok muayene ücretsiz yapılacak, Kızılay da kan bağışı toplayacak. Fuarın son günü olan 27 Ekim tarihinde iki yıl önce olduğu gibi yine 29 Ekim kutlaması gerçekleştirilecek. Klasik Otomobil Sergisi’nin de renk katacağı fuarda ayrıca BP Çocuk Tiyatrosu oyunlar sergilerken, ziyaretçilere güvenli sürüş teknikleri eğitimi de verilecek.

Haberin Devamı

Hedef 100 bin kişi

İzmir’e iki yıl önce yeniden kazandırdıkları İzmir Autoshow Otomobil ve Hafif Ticari Araçlar Fuarı için hazırlıklarını sürdürdüklerini dile getiren EGOD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa İduğ, bu yıl hem fuara katılan firma, hem de ziyaretçi sayısını artırmayı hedeflediklerini söyledi. İduğ, “Fuara dünyanın önde gelen otomotiv markaları katılacak. Ayrıca 100’e yakın yedek parça firması da yer alacak. Önceki yıl yapılan fuarı 52 bin kişi ziyaret etmişti. Bu yıl 100 bin kişinin üzerinde bekliyoruz. Otomobil, hafif ticari ve ağır vasıta firmaları da fuarda yerini alacak” dedi.

GELECEĞİ PARLAK

 İZFAŞ Genel Müdürü Mehmet Şakir Örs, “Fuar, İzmir’in yanı sıra bölgenin otomobil sektörü açısından dinamizminin sergilendiği başarılı ve gelecek vaat eden bir organizasyon konumundadır. Autoshow Fuarı’na 2011 yılında 20 marka ve 78 firma katılmış, fuarı 52 bin 104 kişi ziyaret etmişti. İzmir’de otomotiv tutkunlarını biraraya getirecek fuarın ziyaret saatleri hafta içi 11.00 - 20.00, hafta sonu 11.00 - 19.00 olarak gerçekleşecek” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!