Otomobil üreticilerinin tasarladığı yatlar

Güncelleme Tarihi:

Otomobil üreticilerinin tasarladığı yatlar
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2016 14:28

Otomotiv üreticileri her zaman kendi markalarının karakteristik özelliklerini yansıtan bisiklet, motosiklet, gözlük veya mont gibi farklı ürünleri tasarlamışlardır. Dünyanın en ünlü otomotiv üreticileri efsane otomobillerden esinlenen yatlar tasarlayarak, ünlerini denizlerde de sürdürmeyi hedefliyorlar. Belki de, otomobillerine olan tutkularından denizde bile ayrılmak istemeyen müşterilerine bir alternatif sunuyorlar. Aston Martin’den Bugatti’ye, Mercedes-Benz'den Lancia’ya kadar bazı otomotiv firmalarının tasarladıkları veya gerçeğe dönüşen modelleri sizler için derledik..

Haberin Devamı

LANCIA VE FIAT - LANCIA DI LANCIA 

Otomobil üreticilerinin tasarladığı yatlar

13,1 metre uzunluğundaki Lancia di Lancia Powerboat, dört ünlü İtalyan firmanın işbirliği ile ortaya çıktı. Lüks RIB üreticisi Sacs, Fiat motor sistemleri bölümü, Martini ve Lancia bu süper bot için bir araya geldiler.

Bu süper tekne 11 kişiye kadar taşıyabiliyor, ayrıca bir aile kamarası bulunuyor. 2 kişi, ısıtma soğutma sistemleri de dahil olmak üzere, her türlü konforun bulunduğu bu kamarada konaklayabilecekler. Teknenin esas amacının, bir spor coepe otomobilinin konfor ve sıra dışı stilini sunmak olduğunu söyleyebiliriz.

Fiberglas gövde bir kalıpta hazırlandıktan sonra, müşterinin istekleri doğrultusunda gövde üst yapısı tamamen el emeği ile şekillendiriliyor. Elektrik kumandalı üst katlanır tente gerçek bir spor otomobil hissi uyandırıyor. İki adet Fiat FPT N67-560 motor ile donatılan süper bot 55 knot maksimum hıza ulaşabiliyor.

Haberin Devamı

PORSCHE DESIGN - ROYAL FALCON FLEET 135 

Otomobil üreticilerinin tasarladığı yatlar

Porsche Design, Singapur merkezli Royal Falcon Fleet (RFF) ile işbirliği yaparak 41,4 metre uzunluğundaki RFF135 katamaranın tasarımını gerçekleştirdi.

RFF firmasının Başkanı katamaran hakkında, denizlerde bir uzay gemisi arayışı içinde olduklarını ve bu görüşün kendileri için tek kriter olduğunu söylüyor.

Porsche Design ise tasarım ile ilgili olarak, çift gövdeli katamaran teknenin tamamen farklı bir duruşu bulunduğunu ve böylece neredeyse denizin üstünde duran bir spor otomobil izlenimini elde edebildiklerini ifade ediyor.

Yuvarlak karinalı alüminyum katamaranda iki adet MTU 16V 4000 M93L motor bulunuyor. Motorlar ve iki adet su jeti ile RFF135, 30 knot üstünde hıza çıkabiliyor. 

Katamaran yatın ilk modelinin üretimine bir kaç yıl önce İsveç’te başlanmasına rağmen, ne zaman tamamlanacağı ve denize indirileceği konusunda kesin bir bilgi bulunmamaktadır.

Haberin Devamı

ASTON MARTIN - AM37 SPORTSBOAT 

Otomobil üreticilerinin tasarladığı yatlar

Hızlı, lüks, gelişmiş mühendislik statü simgesi... İşte tüm bu semboller otomotiv endüstrisi ve yatçılık endüstrisi arasındaki bağları güçlendiren özellikler. Bugüne kadar pek çok örneğini gördüğümüz modeller arasında, ünlü yarış otomobili tasarımcısı BAC da bir yarış tipi süper sürat teknesi tasarladı. 

11.28 metre uzunluğundaki Aston Martin AM37 teknesi, Quintessence Yachts ile işbirliği içerisinde oluşturuldu. Uzun yıllar süren araştırma ve geliştirme çalışmaları sonrasında ünlü Aston Martin kanatları altındaki ilk Powerboat, 2015 yılının Haziran ayında denizlerle buluştu.

Haberin Devamı

James Bond filmlerinin de ünlü otomobillerini tasarlayan firmanın yatı AM37, süper hızlı ve gerçek bir sanat eseri. İki adet Mercury 520 HP motor ile donatılan sportif tekne 50 knot hıza çıkabilecek.

AM37, yenilikçi güverte özellikleri ve en son bilgisayar teknolojileri ile donatılmış durumda. Klima, buzdolabı, espresso makinesi uzaktan kumanda edilebiliyor. Tüm gelişmiş multimedya fonksiyonları ve interaktif etkileşimli ses kontrol sistemleri ile teknenin navigasyon ve eğlence sistemleri kontrol ediliyor.

JAGUAR - CONCEPT SPEEDBOAT 

Otomobil üreticilerinin tasarladığı yatlar

İngiliz otomotiv üreticisi Jaguar, Kanadalı yat tasarımcısı Ivan Erdevicki ile işbirliği yaparak 6,1 metre uzunluğundaki konsept sürat teknesini ortaya çıkarttı. Yatın özel tasarımı, Jaguar’ın efsane modeli Jaguar XF Sportbrake’e ithaf edilmiş.

Haberin Devamı

Jaguar’ın tasarım direktörü Ian Callum; “Concept Speedboat çok güçlü bir görüntüye sahip. Jaguar otomobillerinden beklenilen zarif çizgilerde. Hızlı olma karakteristiklerini de bünyesinde barındırması ile, geleneksel sürat teknesi konseptinin de ötesinde bir yat ortaya çıktı.” diyerek yeni modeli tanımlıyor.

Tekne fiberglastan üretilmiş fakat, güvertenin arka kısmındaki efsanevi Jaguar D-Type’dan esinlenilen kuyruk, karbon fiberden tasarlanmış.

Callum görüşlerine şunları da ekliyor; “Her zaman böylesine görkemli bir ürün oluşturmak için tutkumuz bulunmaktaydı. Bu tutkumuzu Jaguar XF Sportbrake aracımızın ortaya koyduğu yaşam tarzı ile birleştirmek çok uygun oldu.”

Haberin Devamı

Jaguar ile birlikte Concept Speedboat projesini gerçekleştiren, ER Yacht Design yat tasarım firmasının kurucusu Ivan Erdevicki, yat endüstrisinde 59 metre uzunluğundaki klasik süperyat Capella C’nin yeniden tasarlanması konusunda attığı imza ile adını duyurmuştu.

BUGATTI - PALMER JOHNSON NINIETTE 

Otomobil üreticilerinin tasarladığı yatlar

Dünyanın en ünlü, hızlı spor otomobil üreticisi Bugatti, yat üreticisi Palmer Johnson ile bir takım oluşturarak günlük kullanım için karbon fiber tekne üretimi işine girdi. 

12,8 metre uzunluğundaki PJ42 Niniette, 19,2 metre uzunluğundaki PJ63 Niniette ve 26,8 metre uzunluğundaki PJ88 Niniette tekneleri isimlerini Bugatti kurucusu Ettore Bugatti’den aldılar.

Tasarımcılar bu sportif süper teknenin ilhamının, Bugatti Type 57 C Atlante modelinden alındığını ve Type 41 Royale modelindeki mükemmel dengeli oranlardan faydalanıldığını söylüyorlar. 

MERCEDEZ BENZ - ARROW 460 GRANTURİSMO 

Otomobil üreticilerinin tasarladığı yatlar

14 metre uzunluğundaki Arrow 460 Granturismo, genlerini bir başka efsane olan Mercedes-Benz’in 1930 yıllarda motor sporlarının tüm ödüllerine ambargo koyan “Silver Arrows” yarış otomobilinden alıyor.

Yeni süper teknenin üretimi için Silver Arrows Marine ile Mercedes-Benz Style güçlerini birleştirdi. Arrow 460 Granturismo teknesinin deniz testlerine devam ediliyor. Sınırlı sayıda üretilecek olan sürat teknesinin ilk modelinin mükemmel hale gelmesi için, İsviçre’nin Cenevre gölü kenarındaki dünyanın en başarılı yarış teknesi üreticileri çalışmaları sürdürülüyor.

PORSCHE DESIGN - SPEED DREAM CONCEPT

Otomobil üreticilerinin tasarladığı yatlar

Porsche Design Studio, tasarım ofisi SpeedDream ile işbirliği oluşturarak, dünyanın en hızlı yelkenlisini yapmak üzere meydan okuyacaklar. 

Rus tasarımcı Vlad Murnikov ve onun SpeedDream ekibindeki başarılı yelken yarışçısı  Mike Golding’de olmak üzere, yelken endüstrisinin pek çok ünlü ismi bir araya gelerek bu önemli projeyi gerçekleştirmeyi hedefliyorlar. Ekibin amacı, dünya yelken hız rekorunu kırabilecek yüksek performanslı bir yelkenli yat hayalini gerçeğe dönüştürebilmek.

SpeedDream 27 prototipi deniz testlerinde başarısını kanıtladı. Şimdilerde ise, SpeedDream 70 projesinin geliştirme çalışmalarına devam edilmekte.

 

yatvitrini.com Tarafından hazırlanmıştır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!