Opel satıldı, Peugeot'a kardeş oldu!

Güncelleme Tarihi:

Opel satıldı, Peugeota kardeş oldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2017 10:11

Opel, Fransız şirket PSA Group'a resmen satıldı. Bir süredir devam eden General Motors'un Opel'i satışa çıkaracağı konusu, bugün resmiyete kavuştu. Fransız şirket PSA'ya 2.2 milyar Euro karşılığında satılan Opel, Peugeot ve Citroen ile aynı çatı altına girdi. İşte, Opel'in satışına yönelik detaylı bilgiler

Haberin Devamı

Peugeot ve Citroen markalarının üreticisi Fransa merkezli PSA Group, Opel’i ABD’li General Motors’dan 2.2 milyar euro karşılığında satın aldığını açıkladı. Peugeot satın almayla Avrupa pazarında rakibi Renault'u geçerek ikinciliğe yükselecek.

Peugeot ve Citroen araçların üreticisi olan Fransız PSA, ABD’li General Motors (GM) ile Opel’in satışı konusunda anlaştı. GM ve PSA'nın 3 Mart Cuma günü el sıkıştığı bilgisi yayınlanmıştı. 

Opel yetkilileri Cuma günü şirket çalışanlarını toplayarak şirketin satış sürecinde olduğunu belirtmiş fakat detay vermemişti. General Motors son 16 yıldır üst üste Avrupa’da zarar açıklıyor. Opel’in ödemek zorunda olduğu borç ve tazminat tutarlarının 10 milyar dolara yakın olduğu belirtiliyor.

PSA’nın patronu Carlos Tavares anlaşmayla ilgili yaptığı konuşmada “Avrupa’nın otomobil şampiyonunu yaratabiliriz” ifadesini kullandı. 

Haberin Devamı

Anlaşma General Motors Twitter adresinden de duyuruldu. 

Opel satıldı, Peugeota kardeş oldu

ENDİŞELER SÜRÜYOR

2,2 milyar euro değerinde olduğu söylenen anlaşma, Vauxhall'ın İngiltere'deki fabrikalarında olası iş kayıplarına ilişkin endişeleri artırdı. İngiltere'deki Vauxhall tesislerinde 4500 kişi çalışıyor.

İngiltere, satış görüşmelerinin açıklanmasının ardından General Motors yetkilileri ile temas kurarak kaygılarını iletmişti. İngiltere Ticaret Bakanlığı, hükümetin GM ile yakın temasta bulunduğunu ve iki şirketin satış görüşmeleri yaptıklarını açıklamalarının ardından konunun yakından takip edildiğini açıklamıştı.

1931'DEN BU YANA 'GM'

1862 yılında Almanya'da kurulan ve 1899'dan bu yana otomobil üreten Opel'e, 1929 yılında ABD'li General Motors (GM) şirkete ortak oldu. General Motors, 1931'de ise şirket hisselerinin tamamını satın aldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!