Otomobil çarpan kurt ameliyat edildi

Güncelleme Tarihi:

Otomobil çarpan kurt ameliyat edildi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2016 10:57

Otomobil çarpan kurt ameliyat edildi

Haberin Devamı

KARS, (DHA)-ARDAHAN'da çetin kış koşulları etkili olurken, karayolu kenarlarına kadar inen kurda otomobil çarptı. Kalça kemiği ve arka bacak uyluk kemiğinde kırıklar oluşan kurt, Ardahan Doğa Koruma Milli Parklar İl Müdürlüğü ekipleri tarafından Kars Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Yabani Hayvan Hastalıkları Merkezi'ne getirildi. Yaralı kurt, üniversitenin cerrahları tarafından ameliyat edildi.
Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özgür Aksoy, “Yaptığımız muayeneler sonucunda kurdun kalça kemiğinde ve arka bacak uyluk kemiğinde şanslı sayılabilecek bir kırık tespit ettik. Yaklaşık 3 yaşlarında olduğunu tahmin ettiğimiz kurdun önce ameliyatını gerçekleştirip daha sonra da bakımını yaparak sağlıklı bir şekilde doğaya dönmesini çalışacağız. Yaklaşık 10 gün önce bir şeyler yemiş gibi gözüküyor ama geldiğinde mide bağırsak sisteminde yiyecek kalıntıları vardı bu da açlıktan doğada kalabilecek kapasitede bir hayvan olduğu için gelecek için de ümit verici olacak. Avlanabilen, güçlü karaktere sahip olan bu hayvanın ameliyatı ve rehabilitasyonunun olumlu sonuçlanması, ardından da doğaya salınması arzusundayız. Umarım buradan sonra şansı yaver gider ve bir daha trafik kazası sonrasında karşımıza çıkmaz" diye konuştu.
Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Yabani Hayvan Hastalıkları ve Ekoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erdoğan Uzlu ise, kış koşulları sert olduğu için hayvanları yol kenarlarına kadar inmeye itiyor. Çünkü kar yüksek rakımlarda çoğaldıkça hayvanlar yol kenarlarında yiyecek arayışı içine giriyor ve haliyle de trafikle karşı karşıya gelme durumları artıyor. Bu nedenle sürücüler özellikle gece, yoğun kar yağışı ve sis olduğu zamanlarda mutlaka görüş mesafesi doğrultusunda hız yapmalıdırlar. Yol kenarındaki hayvanlara biraz dikkat edilirse çok sevineceğiz çünkü bu mevsimde özellikle tilki ve kurtlar trafik kazalarında çok karşımıza geliyorlar" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!