Tacizle suçlanan şoför, annenin hışmına uğradı

Güncelleme Tarihi:

Tacizle suçlanan şoför, annenin hışmına uğradı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2016 12:14

Antalya’da 37 yaşındaki Filiz O., 2 yıl önce kızı E.Y.D.’yi taciz ettiği öne sürülen özel halk otobüsü şoförü Özgür K.’ye telefonla randevu verip çağırdı. Randevu yerinde kavga eden taraflar mahkemelik oldu. Özgür K. hakkında 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Haberin Devamı

Olay 25 Aralık 2014 tarihinde akşam saatlerinde meydana geldi. Şu an 18 yaşında olan lise öğrencisi E.Y.D., hızlı giden bir şehir içi yolcu midibüsü şoförünü şikayet için arkadaşı C.S. ile Varsak’taki Ulaşım Aktarma Merkezi’ne gitti. Aktarma merkezinde iki kıza, şoför Özgür K. yardımcı oldu. Midibüs şoförünü şikayet ettikten sonra C.S. yaya olarak ayrıldı, E.Y.D. ise durağa gidip beklemeye başladı. Bir süre sonra bir şehir içi halk otobüsü durağa yanaşıp kızın önünde durdu. Otobüs şoförü Özgür K., E.Y.D.’ye nereye gideceğini sordu. E.Y.D. Opera Kavşağı’na gideceğini söyleyince Özgür K., "Benim işim yok. Seni bırakayım" dedi. Bunun üzerine ücretini ödeyip otobüse binen kıza Özgür K., "Toplu taşıma araçlarında bir sorun yaşadığında beni ara" diyerek, telefon numarasını verdi.

OTOBÜSTE TACİZ ETTİ

Ardından E.Y.D.’den telefon numarasını isteyen Özgür K., iddiaya göre iç aydınlatmayı kapatıp, tabelaları kaldırdı ve güzergah dışına çıkıp Teomanpaşa Mahallesi’ndeki bir parkta aracı park etti. Araç içinde E.Y.D. ile konuşmaya başlayan Özgür K., "Sende hostes olacak tip var. Yüzün ve fiziğin çok güzel. Cumartesi günü gel. Benimle vakit geçir. Ne kadar para istersen veririm" diye teklifte bulundu. Kızın tepki göstermesi üzerine aracı hareket ettiren Özgür K., bu kez Üç Şehitler Parkı’nda durdurdu. Burada kızı taciz edip öpmeye çalışan Özgür K., E.Y.D.’nin "Kapıyı aç yoksa çığlık atarım" diye tepki göstermesi üzerine kapıyı açtı.

Durumu önce telefonla arkadaşı C.S.’ye, daha sonra ablası T.D.’ye anlatan E.Y.D., olaydan sonra okula gitmek istemedi. T.D.’nin durumu anlatması üzerine anne Filiz O., kızıyla konuştu. E.Y.D. kendisini taciz eden kişinin aracının plakasını aldığını, telefon numarasını da verdiğini söyledi. Otobüs şoförünü telefonla arayıp kendisini E.Y.D. olarak tanıtan Filiz O., görüşmek istediğini söyledi. Özgür K. da E.Y.D. olduğunu sandığı kişiyle Opera Kavşağı’nda buluşmak üzere randevulaştı. 2 kızıyla buluşma yerine giden Filiz O. ile Özgür K. kavga etti. Ardından taraflar birbirinden şikayetçi oldu. Şikayet üzerine Özgür K. hakkında ’çocuğun basit cinsel istismarı’ ve ’kişiyi hürriyetinden yoksun kılma’ suçundan 15 yıla kadar hapis istemiyle Antalya 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

SUÇLAMAYI REDDETTİ

Davanın ilk duruşmasında tutuksuz yargılanan Özgür K., olay günü genç kızın kendi isteğiyle otübüse bindiğini söyledi. E.Y.D.’yi gezdirip taciz etmediğini savunan Özgür K., "Otobüste kimse yoktu. Ben kendisini Sanayi Polis Merkezi önünde bıraktım. İki gün sonra da bana telefon açıp buluşmak istediğini söyledi. Buluşma yerine gittiğimde beni dövdüler. Buluşma yerinde annesi, ağabeyi, iki de erkek vardı" dedi.

’SOPA ÇIKARDI’

Filiz O. ise sanıktan şikayetçi olduklarını söyledi. Kızının taciz olayını anlatınca sanığı telefonundan aradığını anlatan Filiz O., "Ben kendimi kızım olarak tanıtıp buluşmak istediğimi söyledim. Sanık 15 dakikaya kadar geleceğini söyledi. Ben de iki kızımla birlikte buluşma yerine gittim. Kızlarımı önden gönderdim. Kızlarımı gören sanık otobüsüyle durdu. Otobüsün tabelası yoktu. Işıkları sönüktü. Kızlarımla birlikte otobüse ben de binince sanık yanında bulunan sopayı çıkardı. Sopayı elinden almak isterken kafasına değdi. Biz dövmedik. Kızımın ağabeyi de yoktur. Bu olay nedeniyle psikolojisi bozuldu. Halen hastanede tedavi görüyor" diye konuştu.

Duruşmada E.Y.D’nin ifadesi kapalı oturumla alındı. Olay günü güzergah dışına çıkıp parklarda durduğu iddia edilen özel halk otobüsünün GPRS kayıtlarının A-Kent firmasından istenmesine karar veren mahkeme, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!