Hemşireye otobüste tekme atan saldırgan tutuklandı

Güncelleme Tarihi:

Hemşireye otobüste tekme atan saldırgan tutuklandı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2016 13:06

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Fatma Betül Sayan Kaya, İstanbul’da evine giderken otobüste bir saldırganın tekmeli saldırısına maruz kalan Ayşegül T. ile telefonda görüştü. Öte yandan saldırgan Abdullah Çakıroğlu, tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi. Abdullah Çakıroğlu "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" ve "İnanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme" suçlarından tutuklandı.

Haberin Devamı

Saldırıya uğrayan Ayşegül T.’ye geçmiş olsun dileklerini ileten Bakan Kaya, “Kadına şiddet her ne sebeple olursa olsun kabul edilemez. Bakanlık olarak olayın takipçisi olacağız” dedi.

Kadına yönelik şiddetin önüne geçilmesi için Bakanlık olarak tavizsiz bir şekilde çalışmalar yaptıklarını söyleyen Bakan Kaya, Bakanlık olarak Ayşegül T. ve diğer şiddet mağduru kadınlarımızın yanında olduklarını belirtti.

HER TÜRLÜ DESTEK VERİLECEK

Bakan Kaya’nın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğü’ne Ayşegül T. hemşireye hertürlü desteğin verilmesi talimatını verdiği öğrenildi.

Haberin Devamı

TEKRAR ADLİYEDE

Dün savcılıkça ifadesi alındıktan sonra savcılıkça serbest bırakılan Abdullah Ç. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçundan yakalama kararıyla yeniden gözaltına alındı. 

TUTUKLAMAYA SEVK EDİLDİ

Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayı’na getirilen Çakıroğlu yeni bir savcıya ifade verdi. Müracaat savcılığında ifade veren Çakıroğlu, Türk Ceza Kanunu’nun(TCK) 216/1. Maddesinde düzenlenen "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" ve TCK 115/3. maddesinde düzenlenen "İnanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme" suçlarından tutuklanması talebiyle nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

Haberin Devamı

SUSMA HAKKINI KULLANDI, KADIN AVUKAT GÖREVLENDİRİLDİ

Çakıroğlu'nun savcılıkta susma hakkını kullandığı öğrenildi. Saldırgan Çakıroğlu’nun sorgusuna baronun görevlendirdiği kadın bir avukat girdi.

"KADININ NORMAL GİYİM TARZI YOKTU"

Mahkeme şüpheli Abdullah Çakıroğlu’nun ifadesinde "O gün kurban bayramıydı. Benim de milli ve manevi duygularım üst düzeydeydi. Ülkemizde bazı manevi değerler hergün aşındırılıyor. O gün de öyle bir gündü. Yaptığım eylemi doğru bulmuyorum. Müspet bulmuyorum. Kadının normal giyim tarzı yoktu. Bu da benim manevi duygularımı tahrik etti. Bir kadının iffetli gözükmesi için en azından kendisini taşıyabileceği normlarda giyinmesi ve pozisyon alması gerekir. Sonuç itibari ile böyle olmasını istemedim. O anki manevi duyguların coşması ile bu harekette bulundum" dediği öğrenildi.

Haberin Devamı

"MANEVİ DUYGULARIMIN COŞMASI İLE..."

Olay günü kendisinin insanlarca tartaklandığını söylediği öğrenilen Çakıroğlu’nun, "Ülkemizden şunu istiyorum. Anayasamız doğrularını birinci derecede İslam'dan almak zorundadır. Şayet bir kişi ben 'Gayrimüslimim' diyorsa da yine bizleri tahrik etmeyecek manevi değerlerimizi aşındırmayacak şekilde giyinmelidir.

Başka bir diyeceğim yoktur. Ben daha önce psikolojik tedavi gördüm. Ben şu anda sağlıklı bir insanım. Ancak o zaman manevi duygularımın coşması nedeni ile davrandım. İslam hukukunda seksi giyinen bayana kırbaç vurulur. Bu kişilere de en azından bir para cezası verilmesi gerekir. Bizim akıl ve ruh kimyamızı bozuyorlar. Ben 4 senedir oruç tutuyorum.

Haberin Devamı

Ancak bu insanlar yüzünden yüzümü ahirete dönemiyorum. Dinimle barışık yaşayamıyorum. Mevcut ortamdan gayrimüslimlerin belirli bir standarda çekilmesi gerekiyor. Bunlar belirli standartlara çekilip gerekli önlemler alınmazsa dinden uzaklaşıyoruz. İnsanlar şeytanlaşıyor ve şehvet ortamı oluşuyor. Bundan dolayı Müslümanlığı yaşamaktan her gün uzaklaşıyoruz. Devletimizden İslamı resmi din olarak benimsemesini istiyoruz" diye konuştuğu belirtildi.

TUTUKLANDI...

Çakıroğlu’nun avukatının ise, "Dosyada mevcut belgeler doğrultusunda sağlık durumu da dikkate alınarak karar verilmesini talep ediyoruz "şeklinde savunma yaptığı kaydedildi.

Mahkeme Çakıroğlu’nun "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" ve "İnanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme" suçlarından tutuklanmasına karar verdi.

BAKMADAN GEÇME!