Otobüslere kış bakımı

Güncelleme Tarihi:

Otobüslere kış bakımı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2015 17:34

EGO Genel Müdürlüğü, filosundaki bin 812 otobüsü, kış koşullarına hazırladı. EGO’nun Macunköy atölyelerinde, otobüslere kışlık lastiklerle takıldı. Ayrıca otobüslerin antifriz ve kalorifer bakımları yapıldı, silecekleri kontrol edildi.

Haberin Devamı

EGO Genel Müdürü Necmettin Tahiroğlu “Otobüslerde yapılan tüm hazırlıklara karşın, kışın olumsuz hava şartlarına önlem olarak zincirli yedek araçlar da bulundurulacak. Yolda kalan, arızalanan araçlar için dış arıza servisine ait 5 seyyar tamir aracı, 1 lastik onarım aracı, 4 kurtarıcı (vinç) her zaman hazır halde bekletilecek” dedi.

TOPLU TAŞIMAYI TERCİH EDİN

Tahiroğlu, Başkentlilerin kış aylarında da konforlu yolculuk yapmaları için her türlü tedbiri aldıklarını vurgulayarak, “Unutulmamalıdır ki, kış aylarında yolları kapatan, kazalara neden olan kar değil, önlem almayan araç sürücüler. Araç sahiplerini biz de bir kez daha uyarıyoruz. Kış şartlarında yazlık lastiklerle trafiğe çıkmasınlar. Can ve mal güvenliği açısında da bu durumun ihmale gelmeyeceğini vurgulamak isterim” diye konuştu. Özel araç sahiplerine de çağrıda bulunan Tahiroğlu, kent içi ulaşımda Başkentlilerin, toplu taşıma araçları, metrolar ve Ankaray’ı tercih etmelerini, özel araçlarını ihtiyaç halinde kullanmalarını önerdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!