Otobüsler artık kanola yakacak

Güncelleme Tarihi:

Otobüsler artık kanola yakacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2010 00:00

Büyükşehir Belediyesi’nce, yenilenebilir enerji kaynaklarının hayata geçirilmesi için pilot çalışma başlatıldı.Dünyada petrol ürünlerine bağımlılığı azaltmak amacıyla geliştirilen yenilenebilir enerji kaynaklarından çevre dostu biyodizelin üretimi için Tatlar Atıksu Arıtma Tesisleri’nde kanola bitkisi yetiştirilmeye başlandı.

Üretimi arttırılacak

Tatlar Atıksu Arıtma Tesisi’nde pilot çalışmayla üretilecek biyodizel yakıtın bir belediye otobüsünün bir yıllık yakıt ihtiyacını karşılayacak miktarda olacağını ifade eden yetkililer, üretilen ve AB standartlarına uygun olan biyodizelin belediye otobüslerinde kullanılabileceğini kaydettiler. Yetkililer, projenin başarıyla sonuçlanması durumunda Ankara genelinde ekim alanı yaygınlaştırılarak, üretim miktarının arttırılabileceğine vurgu yaptılar.

Çevre dostu teknoloji

“Projenin en çarpıcı özelliği ise bitki üretiminde gübre olarak arıtma çamurunun, sulama için de arıtma tesisinden çıkan suyun kullanılması” diyen Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, “Enerji geri dönüşümüne verdiğimiz önemden dolayı sulama pompalarında kullandığımız elektrik de tesis içerisinde bulunan katı atık enerji de geri dönüşüm reaktöründen sağlanmaktadır. Bu sayede petrol ürünlerine bağımlılığı azaltan ve çevre dostu yakıt olan biyodizel üretimi için tamamen çevre dostu teknolojiler kullanılmış olacak” dediler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!