Otobüsçüler sorunlarının çözülmesini istedi

Güncelleme Tarihi:

Otobüsçüler sorunlarının çözülmesini istedi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 08, 2017 12:53

Otobüsçüler sorunlarının çözülmesini istedi

Haberin Devamı

Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ, (DHA) - KAHRAMANMARAŞ'taki halk otobüsü sahipleri, artık yakıt parası dahi kazanamaz duruma geldiklerini bu nedenle de serbest kartlardaki artış başta olmak üzere sorunların bir an önce çözülmesini istedi.



Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nde Birlik Başkanı Ahmet Kuybu, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Daire Başkanı Yusuf Deliktaş, Minibüsçüler Odası Başkanı İsmet Kılıç ile Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Ak ile bir araya gelen kentteki 340 halk otobüsünün sahipleri ve şoförleri yaladıkları sıkıntıları dile getirerek çözüm istediler.



"GELİRİ OLANA SERBEST KART VERİLMESİN"



Toplantıda otobüs sahipleri mazot parasını dahi çıkaramadıklarını söyledi. Kentte özellikle serbest kartın çok olduğundan dert yanan otobüsçüler, "Serbest kartların büyük çoğunluğunu 65 yaş üstü kişiler oluşturuyor ancak bunların da çoğunun geliri, emekli maaşı var. Geliri olmayanlar baş tacı ama geliri olana serbest kart verilmesin. Adam kamuda işçi memur ama açık öğretime gittiği için ona da serbest kart veriliyor. Bunların da iptal edilmesini istiyoruz. Serbest kartların raporlarının tekrar gözden geçirilmesi ve incelenmesini talep ediyoruz" diye konuştu.



'TALEPLERİMİZ, BORÇ BATAĞINDA ESNAFIN KURTULUŞ REÇETESİDİR'



Daha sonra söz alan bir otobüs sahibi ise yaşadıkları sorunları şöyle sıraladı:



"Aktarmalı sisteme karşı değiliz bir an önce geçilmesini ve aktarımın her türlü ücretsizine karşıyız. Yeterince ücretsiz yolcu taşımacılığı yapıyoruz. Ayrıca ücretsiz taşımaya karşıyız. Hata düzenlemelerinde esnaftan oluşan bir komisyonun kurulması, görevlendirilmesi ve fikir alışverişinde bulunulmasını istiyoruz. 2 binişlik kartların otobüslerde atılmasının bir an önce kaldırılmasını ve bu zaman zarfında satılan kartların ayrı ayrı kim ne kadar kart çektiyse hak edişlere yansıtılmasını istiyoruz. Reklam gelirleri düzenlenip gelirin tamamı esnafa yansıtılsın. Hesaplara yapılan hak edişlerin eşit şekilde pay edilmesi ve SMS olarak esnafa bilgi verilmesini, performansların da kaldırılmasını istiyoruz. Akaryakıtta yapılan artışlara taşıma ücretlerinin eşitlenmesini ve zam taleplerimizi zaman aşımına uğramadan yapılmasına özen gösterilmesini istiyoruz. Bu talepler, borç batağındaki halk otobüsü esnafının kurtulma reçetesidir. Bir an önce iyileştirilmelerin yapılmasını istiyoruz."



Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ahmet Kuybu ile Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Daire Başkanı Yusuf Deliktaş da sorunları dinledikten sonra çözümü için çalışma yapacaklarını ve kendilerini bilgilendireceklerini söyledi.



FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!