Otobüs duraklarındaki hatalı parklara mesajlı uyarı

Güncelleme Tarihi:

Otobüs duraklarındaki hatalı parklara mesajlı uyarı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2018 13:01

Otobüs duraklarındaki hatalı parklara mesajlı uyarı

Haberin Devamı

DENİZLİ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, otobüs duraklarına park eden araç sürücülerini farklı bir projeye imza atarak ceza yerine mesajla uyarmaya başladı. Otobüs duraklarında yasaklayıcı tabelalar yerine, 'Engelli Kardeşlerimin Otobüse Binmesine Engel Olmuyorum' gibi farklı mesajlar içeren tabelalar koyan Büyükşehir Belediyesi, sürücülerin hatalı park yapması halinde olabilecek olumsuzluklara dikkat çekiyor.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı Trafik Eğitim Şube Müdürlüğü, otobüs duraklarına park eden araçların önüne geçerek trafiğin olumsuz etkilenmemesi için farklı bir proje geliştirdi. Bu kapsamda, trafiğin yoğun olduğu bölgelerde bulunan otobüs duraklarında park yapılmasının önüne geçebilmek için uyarı levhaları hazırladı. Beş farklı mesajın yer aldığı levhalar, ilk etapta pilot olarak seçilen bölgelere kondu. Sürücülerin dikkatini çekerek, hatalı park halinde olabilecekleri anlatan mesajlarda, 'Engelli Kardeşlerimin Otobüse Binmesine Engel Olmuyorum', 'Yayaların Otobüse Binmesine Engel Olmuyorum', 'Duraklara Park Etmeyerek Trafiği Tehlikeye Atmıyorum', 'Duraklara Park Ederek Trafik Kurallarını İhlal Etmiyorum' ve 'Trafik Akışına Engel Olmuyorum' yazıları yer aldı.

Kesin ve yasaklayıcı mesajlar ve ceza yerine sürücü özelinde yazılan mesajlarla sürücüleri uyaran, hatalı park edilmesi durumunda olabilecek olumsuzlukların anlatıldığı proje ilk etapta pilot bölge olarak seçilen Denizli Devlet Hastanesi önü ile Cumhuriyet Caddesi'ndeki otobüs duraklarında başlatıldı. Proje, pilot bölgelerde olumlu sonuçlar verdikten sonra trafik yoğunluğunun olduğu diğer bölgelerde de uygulanacak.

Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!