Oto yıkamaya uyuşturucu operasyonu: 5 gözaltı

Güncelleme Tarihi:

Oto yıkamaya uyuşturucu operasyonu: 5 gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2017 15:55

Oto yıkamaya uyuşturucu operasyonu: 5 gözaltı

Haberin Devamı

Ali GÜNDOĞAN/MARMARİS(Muğla), (DHA)- MARMARİS'te bir oto yıkamacıya düzenlenen operasyonda, 'yeni nesil uyuşturucu' olarak nitelendirilen 1 kilo 106 gram skunk ele geçirilirken, işyeri sahibinin de aralarında bulunduğu 5 kişi gözaltına alındı.
Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri, Datça Yolu Hastane Kavşağı'nda bir oto yıkamacıda uyuşturucu madde satıldığı ihbarını aldı. Yapılan teknik ve fiziki takip ardından bugün saat 02.00 sıralarında harekete geçen polis, operasyon düzenledi. İşyerinde yapılan arama 1 kilo 106 gram skunk, tütünle sarılmış 2 gram esrar, 1 kuru sıkı tabanca, 1 ruhsatsız av tüfeği, 50 santim uzunluğunda pala ve çok sayıda av tüfeği fişeği ele geçirildi.
Oto yıkama firmasının sahibi 49 yaşındaki Hüseyin Efecan, çalışanları 30 yaşındaki Zülfikar Kurt, 42 yaşındaki Celalettin Ülger, 31 yaşındaki Doğan Alev ve 19 yaşındaki İbrahim Yaşar Tutar gözaltına alındı. Uyuşturucu ticareti yapmak suçundan sabıkalı 5 şüpheli, işlemleri için İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.
BONZAİ'DEN 6, ESRARDAN 20 KAT ZEHİRLİ
Marmaris Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, son 3 yıl içinde Türkiye'ye yasa dışı yollarla Balkan ülkelerinden getirilen ve 'yeni nesil uyuşturucu madde' olarak adlandırılan 'skunk'un bonzai'den 6, esrardan 20 kat daha zehirli olduğunu seyledi. Yetkililer şu bilgileri verdi:
"Kilosu 40-65 bin lira arasında satılan yeni nesil uyuşturucu madde, yapılan kimyasal katkılarla güçlendiriliyor. Bonzai ve Jamaika gibi uyuşturucu maddelerden ölümlerin artması üzerine zehir tacirleri yeni nesil tabir edilen ve bilinilirliği daha az olan skunk üretimine yönelmeye başladı. İngiltere'de laboratuvarlarda esrar maddesi fermente edilerek üretilen yeni nesil uyuşturucu madde, en çok Balkan ülkelerinden ülkemize yasa dışı yollarla getiriliyor. Marmaris'te aktif olan bu oto yıkama servisinin işi paravan olarak kullandığı ve ticaretini buradan yaptığı tespit edildi."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!