Oto ve beyaz eşya gazladı

Güncelleme Tarihi:

Oto ve beyaz eşya gazladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2017 21:22

SANAYİ üretimi yılın üçüncü ayında geçen yıla göre takvim etkisinden arındırılmış yüzde 2.8 büyüdü.

Haberin Devamı

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) verilerine göre mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi martta şubata göre yüzde 1.26 arttı.

Oto ve beyaz eşya gazladı
Ocak ve şubattaki kayıpların ardından sanayi toparlanma kulvarına girdi. Sanayi üretimindeki büyümenin baş aktörleri otomotiv ve beyaz eşya sektörleri. Otomotiv ihracattaki hızlanmanın verdiği üretim artışını yaşarken, beyaz eşyada ise vergi indirimleri nedeniyle iç piyasada satışlar arttı. Böylece, iki sektörün desteğiyle dayanıklı tüketim malı üretimi geçen yıla göre yüzde 13.1 arttı. Dayanıklı tüketim malı üretiminde şubata göre artış ise yüzde 6.4 oldu. İlk çeyrekte de belirleyici olan dayanıklı tüketim malında geçen yılın ilk çeyreğine göre de üretim artışı yüzde 9.8’e ulaştı. Enerji de üretim artışına destek veren sektörlerden. Enerjide ilk çeyrekteki yüzde 3.6 artışla dikkat çekti.

Haberin Devamı

İmalat sanayinde, 24 sektörden sadece 6’sınde üretimin daralması ekonomide yaygın bir iyileşme gözleneceğinin de habercisi. Analistler hızlanan kredi büyümesi ve ihracattaki toparlanma eğilimi dikkate alındığında yılın diğer çeyreklerinde toparlanmanın güçlenerek sürmesini bekliyor.

Oto ve beyaz eşya gazladı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!