Oto pazarı yola taştı

Güncelleme Tarihi:

Oto pazarı yola taştı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2016 16:27

Yenimahalle’deki oto pazarında araç başına alınan 20 TL’lik giriş ücretini vermek istemeyenler, arabalarını Anadolu Bulvarı’nda sergiliyor. Yan yana 3 şeridi bulan ve metrelerce uzayan araç parkları nedeniyle sürücüler zor anlar yaşıyor.

Haberin Devamı

Yenimahalle’ye bağlı Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’ndeki ikinci el otomobil alışverişinin yapıldığı açık oto pazarına giriş ücretini ödemek istemeyen vatandaşlar, satmak istedikleri araçlarını Anadolu Bulvarı’nda sergiliyor. Başkent’te ikinci el otomobil piyasasının kalbinin attığı oto pazarında sergilenen araç başına, 20 TL giriş ücreti alınıyor. Aracını satmak ya da yeni bir araç satın almak isteyen Ankaralılar, her pazar günü sabahın erken saatlerinden itibaren bölgeye akın ediyor. Giriş ücreti vermek istemeyenler ise çözümü, oto pazarı alanının yanı başındaki Anadolu Bulvarı’nda buluyor. 

YAN YANA 3 SIRA PARK

Araç sahipleri araçlarını, trafiğin yoğun olduğu bulvarda sergiliyor. Bulvardaki otopark kuyrukları, her iki yönde de metrelerce uzuyor. Alıcı bulmak isteyen satıcılar ise araçlarını yan yana park ediyor. Arabaların yatay şekilde 2-3 sıra park edilmesi hem seyir halindeki sürücülere hem de araba almaya gelenlere zor anlar yaşatıyor. Yol üzerine park eden araçlar nedeniyle trafiğin zaman zaman durma noktasına geldiği Anadolu Bulvarı’nda güvenlik önlemleri alınmasını isteyen Ankaralılar, şunları söyledi:

Haberin Devamı

ÖNLEM ALINMALI

“Anadolu Bulvarı, Ankara trafiğinin kilit noktalarından. Gün içinde bir sürü kamyon ve otobüs de bu yolu kullanıyor. Burada insanlar araba almak için sıkı pazarlıklara girerken, arabalar süratle yanlarından geçiyor. Yaşanacak bir kaza, felakete sebep olur. Ücretli diye içeri girmeyenler olduğu kadar, yer bulamayanlar da var. Yetkililerin önlem alması gerek.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!