Oto kiralamacıların kabusu olmuştu

Güncelleme Tarihi:

Oto kiralamacıların kabusu olmuştu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2017 15:21

Başkent’te sahte kimlikle kiraladıkları araçları anahtar kopyalayarak teslim ettikten sonra çalan örgüt ortaya çıkarıldı. “Kertenkele” lakabıyla tanınan örgüt lideri B.Ş.’nin lüks içinde yaşadığı belirlenirken, örgütün araç kiralamak için güzel ve bakımlı kadınları kullandığı belirlendi.

Haberin Devamı

Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro amirliği, kiralık araçların çalınmasıyla ilgili çalışma başlattı. Yapılan incelemelerde araçların örgütlü bir şekilde çalındığı belirlenince özel ekip kuruldu. Kurulan özel ekip, araçları çalanlarla ilgili teknik-fiziki takip başlattı. Yaklaşık 2 ay süren takibin ardından operasyon için düğmeye basıldı. Operasyonda 7 kişi gözaltına alınırken, karıştıkları 9 ayrı olay aydınlatıldı. Şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda çalıntı BMW marka son model araç, ruhsatsız tabanca, çok sayıda mermi, boş imzalı senet, araçlara ait noter satışları ve kopyalanmış araç anahtarları ele geçirildi.

KADINLARI KULLANDILAR

“Kertenkele” lakabıyla tanınan örgüt lideri B.Ş.’nin çoğu dolandırıcılık olmak üzere 37 ayrı suçtan kaydı bulunduğu öğrenildi. Örgütün bakımlı ve güzel kadınları kullanarak sahte kimliklerle araç kiraladığı sonra da araçların anahtarlarını kopyaladıkları belirlendi. Aracı teslim ettikten sonra kopya anahtarla çaldıkları, ardından plakalarını değiştirerek sattıkları kaydedildi. Örgüt adına faaliyet gösteren E.Ç. isimli kadının oto kiralama olaylarında güven kazanmak amacıyla kullanıldığı da ortaya çıktı.

ŞİFRELİ KONUŞMA

Haberin Devamı

Şüphelilerin polisin teknik takibinde kaçmak için şifreli görüşmeler yaptığı, araba yerine “kumaş”, aracın sahibini tanımlarken “enayi”, araç vekaletnamesine “tokmak” dedikleri öğrenildi. Örgüt yöneticileri arasında bulunan S.A.’nın 20 ayrı, M.Ö.’nün ise 17 ayrı suçtan kaydının bulunduğu belirlendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!