Oto galerilere 2’nci yer yok

Güncelleme Tarihi:

Oto galerilere 2’nci yer yok
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2016 17:42

OTONOMİ Başkanı Aydın Erkoç’un Ankara Hürriyet’e yaptığı, “OTONOMİ milyonluk çöplüğe mi dönecek” açıklamasının ardından tartışmanın yeniden alevlendiği kent içindeki 2’nci el oto galeriyle ilgili son notayı Başkan Melih Gökçek koydu: “İkinci bir yer kesinlikle yok. Bunu unutsunlar artık.”

Haberin Devamı

Ankara’da, ikiye bölünen 2’nci el oto galericileri arasında ‘taşınma’ tartışmaları sürerken, önceki akşam Mogan’da Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeleriyle yemek yiyen Başkan Melih Gökçek, gazetecilerin sorularını yanıtladı.
OTONOMİ Başkanı Aydın Erkoç’un, Ankara Hürriyet’e yaptığı “OTONOMİ, milyonluk çöplüğe mi dönecek” açıklamasını değerlendiren Gökçek, “Ben de sordum ‘Ne oluyor’ diye. Konuya dikkat çekmek için söylemiş. OTONOMİ’nin yüzde 60’ından fazlası kiralanmış vaziyette” dedi. Gökçek, şöyle devam etti:

KESİNLİKLE MÜSAADE ETMEYECEĞİZ

“Ankara’da galerilerin yoğun olduğu Altındağ, Keçiören, Çankaya ve Yenimahalle belediye başkanlarıyla birebir görüştüm. Bütün ilçe belediyeleri ve Büyükşehir Belediyesi Zabıtası bundan sonra galerilere çok daha yoğun çalışacak ve Ankara’nın içinde galeriye kesinlikle müsaade etmeyeceğiz.

Haberin Devamı

ARABA BAŞINA 164 LİRA CEZA

Yarından (perşembe) itibaren dükkanların önündeki arabalara, yanlış bilmiyorsam 164 TL kabahat cezası var. Her birine o ceza kesilecek. Yani 3 tane arabası varsa, 500 TL’yi vermiş olacak. Her gün istisnasız yapılacak bu uygulama. Gidecekler, başka çare yok. Şaşmaz’da kamyonlar vardı, o kadar direndiler ama sonunda gittiler hallerinden çok memnunlar.

ÖZEL KAVGAYI GENELE YAYDILAR

Yani buna inat etmeye gerek yok ki. Diğer grubun başını çeken arkadaşlar 32 kişi. Bunlar daha önce OTONOMİ’nin ortağıydı.‘Kardeşim senin de yerin vardı. Niye böyle yapıyorsun’ diyorum, cevap veremiyorlar. Kendi aralarındaki özel kişisel kavgalarını genele yaydılar.

YENİ YERİ UNUTSUNLAR ARTIK

Ankara’da bizim yeni bir yere müsaade etmemiz, kesinlikle ve kesinlikle söz konusu değil. İkinci bir yer kesinlikle yok. Bunu unutsunlar artık. Belki önümüzdeki dönem belediye başkan adayları çıkarsa ortaya ‘Biz size vereceğiz’ derlerse, onların peşinden giderler. Ama bizim dönemimizde bunun olması mümkün değil.”

BÜTÜN BAŞKANLAR AYNI DÜŞÜNÜYOR

Başkan Gökçek galerilerin yoğun olduğu ilçe belediye başkanlarıyla da görüştüğü bilgisini paylaşarak, “İster CHP’li, ister MHP’li, ister AK Parti’li olsun, hiçbir belediye başkanı da bu konuda değişik bir şey düşünmüyor. Herkesin ortak kanaati bu. Yani bu siyasi bir konu değil. Ben zamanında onlara Gölbaşı’nı verdiğimde kabul etmediler. Ondan sonra OTONOMİ’nin yeri verilmeye kalkıldı TOKİ tarafından. ‘Hadi alın’ dedik, onu da istemediler. Ben de ‘Bundan sonra sizinle hiçbir şey yapmam’ dedim ve çekildim geriye. Gidip TOKİ’den kendileri aldılar. Beraberlerdi, kızdım, ama kızdığım halde belli bir noktaya gelince, ‘esnaftır, tartışmanın alemi yok’ dedim ve tekrar bunlara kendim gittim. Asfaltlarını attık, altyapılarını yaptık, her türlü desteği verdik. Kalkın gidin kendi aranızdaki sürtüşmeden dolayı niye bizi mağdur ediyorsunuz?” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!