Oto galerilerde uzlaşı sinyali

Güncelleme Tarihi:

Oto galerilerde uzlaşı sinyali
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2016 16:40

Başkent’te ikiye bölünen ikinci el oto galericileri arasında ‘taşınma’ tartışmalarıyla ilgili derneklerden uzlaşma sinyali geldi. Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Ankara Oto Galericileri Derneği (ANODER) Başkanı İlkay Kalkan “Gün kavga ve mücadele günü değil, gün birliktelik içinde tüm sorunların çözülmesinin günüdür” dedi. 

Haberin Devamı

Başkent Otomotivciler Derneği Başkanı ve Otonomi Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Erkoç ise “Otonomi herkese fazlasıyla yetiyor. Gelsinler kapımız açık” diye konuştu. ANODER Başkanı İlkay Kalkan, yazılı açıklamasında şunları kaydetti:

KÖSTEK DEĞİL DESTEK OLALIM

“Ankaralı galericilerin kamu oyunda kavga ediyormuş gibi yansıtılması tüm esnafımızı ve bizleri rahatsız etmiştir. Ankaralı galerici esnafının bunca sorunu varken, ilgili yapılanmaların çatışması değil birlikte hareket etmesi gerektiğini düşünmekteyiz. ANODER, bu düşünce çerçevesinde başka bir derneğe ya da yapılanmaya karşı olsun diye değil galericilerin sorunları çözülsün diye kuruldu. Bu noktada karşı olduğumuz ifade edilen dernek ve yapılanmalarda dahil olmak üzere tüm sorunların çözümü için gerek Ankara Büyükşehir Belediyemiz, gerek ilçe belediyelerimiz, gerekse de tüm kamu kuruluşlarının birlikte ve işbirliği içinde çalışması gerektiğini düşünmekteyiz. Kamuoyunda hasım olduğumuz belirtilen derneğe üye esnaf arkadaşlarımızın da sorunları bizlerin sorunlarıdır. Bu noktada bugüne kadar kaybedilen zamana yönelik zararın neresinden dönülse kardır diyerek, ‘kavga’ söylemlerinin aksine, geçmişe bir perde çekmeye ve gerek onların üyelerinin sorunları gerekse de ANODER üyelerinin sorunlarının çözümü için ilgili tüm yapılanmaları işbirliği yapmaya davet ediyorum. Otonomi’deki esnaf da ANODER üyesi esnaf da bizim esnafımız ve sorunlarımız ortak. Birbirimize köstek değil destek olmalı, güç birlikten doğar deyip işbirliği yapmalıyız”

Haberin Devamı

GELSİNLER KAPIMIZ AÇIK

Kalkan’ın açıklamalarını değerlendiren Otonomi Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Erkoç ise şunları söyledi: “Biz bu konularla ilgili bu arkadaşlarımıza defalarca gittik. İlkay bey Başkent Otomotivciler Derneği’nin kurucularındandı. Maalesef lafımızı sözümüzü dinlemediler bu arsa biraz pahalı diye ayrıldılar. Hatta Melih Başkan Gölbaşı’nı yapıyordu, arkadaşlarımız ısrarla ‘biz Gölbaşı’na gitmeyiz Başkanım bu havaalanı yerini alır olur’ diye söylediler. Bize TOKİ’den burayı 101 milyon liraya aldırıp arsadan ayrıldılar. Üç beş kişiyi de beraber götürdüler. Otonomi bitti yeni akılları başlarına gelmiş. Defalarca söyledik yeni bir dernek kurmayın bu yanlış olur dedik. Her canı sıkılan 5 kişi dernek kurarsa bunun tadı tuzu olmaz. Biz burayı mesleğimiz için yaptık herkese kapımız açık. En alttaki esnafı da, orta sınıftakini de, maddi durumu iyi olanları da düşündük, herkes için yer yaptık. Bizim amacımız mesleğe düzen ve kalite getirmek. Otonomi herkese fazlasıyla yetiyor. Milleti kışkırtma olayından vazgeçsinler gelsinler arkadaşlar herkese kapımız açık. Kiralamak isteyenlere kira, satın almak isteyenlere satın alma her konuda yardımcı oluruz. Burası babamızın yeri değil biz emanetçiyiz.”

Haberin Devamı

İKİNCİ YERİ UNUTSUNLAR DEMİŞTİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de geçtiğimiz hafta konuya ilişkin, “Ankara’nın içinde galeriye kesinlikle müsaade etmeyeceğiz. Gidecekler, başka çare yok. Ankara’da bizim yeni bir yere müsaade etmemiz, kesinlikle ve kesinlikle söz konusu değil. İkinci bir yer kesinlikle yok. Bunu unutsunlar artık” ifadelerini kullanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!