Otizmlilerin sorunları konuşuldu

Güncelleme Tarihi:

Otizmlilerin sorunları konuşuldu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2016 15:08

MANİSA’da gerçekleştirilen ’Zihinsel Gelişim Bozukluklarını Anlamak ve Onu Yaşamak’ konulu panelde, otizmlilerin ve ailelerin yaşadıkları sıkıntılar tartışıldı.

Haberin Devamı

Yunusemre Kent Konseyi Engelli Meclisi ve Manisa Otizm Derneği, Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde, ’Zihinsel Gelişim Bozukluklarını Anlamak ve Onu Yaşamak’ konulu panel düzenledi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, Vali Yardımcısı Şerafettin Tuğ, Yunusemre Kaymakamı Yüksel Topal, AK Partili Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, Manisa Otizm Derneği Başkanı Saadet Şeranoğlu, daire müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve davetliler panele katıldı.

Otizmlilerin sorunları konuşuldu


Açılış konuşmasını yapan Otizm Derneği Başkanı Saadet Şeranoğlu, otizmli ailelerin sorunlarının toplumda hala bir çözüme kavuşturulmadığını ve otizmlilerin toplumda ayrı birer birey olarak tutulduğunu dile getirdi. Şeranoğlu, "Toplumda en büyük sıkıntıyı otizmli aileler ve onların çocukları çekiyor. Hala birçok ailemiz, çocuklarını okullara gönderemiyor. Gönderilen okullarda ise otizmli çocuklar ile zihinsel engelli çocuklar aynı dereceye konuyor. Bizim esas problemimiz otizmli çocuklarımızın yaşadıkları dünyalara girememek. Onların dünyalarına göre bizler farklı insanlarız. Onlar da bize göre farklı insanlar. Önemli olan bu farklılığın ortak noktasını bulmak. En önemli isteğimiz otizmli çocuklarımızı yetiştirebileceğimiz, onlara rahatça bırakabileceğimiz merkezlerin oluşturulması. Bu konuda toplumun her kesiminden destek bekliyor ve artık bizi anlamalarını istiyoruz" dedi.

Yunusemre Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Bedriye Pehlivan da yaptığı konuşmada, otizm konusunda toplumun fazla bilgi sahibi olmadığını ve bu nedenle toplumun otizmlileri farklı gördüğünü belirtti. Otizm kavramının toplumda anlaşıldığı takdirde sorunların çözüme kavuşacağını dile getirdi.

ENGELLİ YAŞAM MERKEZİ KURULACAK

Ardından konuşan AK Partili Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, "Engelli vatandaşlarımızın ve özellikle ailelerimizin yaşadıklarını sıkıntıları biliyoruz. Bunun için bir projemizi hayata geçireceğiz. Organize Sanayi Bölgesi ile engellilerimiz için ciddi bir çalışma içerisine girdik. Bu yıl sonuna doğru ilçemizde her türlü engellimize hitap edecek bir Engelli Yaşam Merkezi kuracağız. Böylece engelli ailelerimizin yaşadıkları sorunlara da çözüm bulmuş olacağız" diye konuştu.

4 PİLOT İLDE DE ENGELLİ YAŞAM MERKEZİ

Panelde konuşma yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, aileleri sevindirecek haber verdi. Özdağ, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın pilot iller olan Denizli, İzmir, Ankara ve Manisa’da; bakanlığa bağlı, Engelli Yaşam Merkezleri oluşturacağını açıkladı.

Konuşmaların ardından panele konuşmacıları, otizm konularında çeşitli bilgiler verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!