Otizmli öğrencilere atla terapi

Güncelleme Tarihi:

Otizmli öğrencilere atla terapi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2015 01:09

YAŞAR Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından geçen yıl otizmli öğrenciler için Güzelbahçe İlçesi'ne kazandırılan Umut Okulu, atla terapi yöntemini uygulamaya başladı. Güzelbahçe Eğitim ve Uygulama ve İş Eğitim Merkezi öğrencileri doyasıya ata bindi ve mutlu bir gün geçirdi.

Haberin Devamı


İzmir'de 6 bin otizmli çocuk ve genç okul azlığı nedeniyle eğitim imkanlarına ulaşmakta güçlük çekiyor. Yaşar Eğitim ve Kültür Vakfı bu nedenle geçen yıl 84 öğrencinin ücretsiz olarak eğitim göreceği modern bir okul yaptırdı. Yaşar Üniversitesi'nin de sosyal sorumluluk projelerine destek sağladığı okulda geçen yıldan bu yana çeşitli etkinliklerle otizm konusunda farkındalık yaratılıyor.
"Güzelbahçe Eğitim ve Uygulama ve İş Eğitim Merkezi" bu yıl da atla terapi yöntemini ders programına dahil etti. Haftada iki gün her öğrencinin 10 dakika yararlanacağı terapi yöntemi Güzelbahçe Kaymakamı Mehmet Ünlü'nün katılımıyla başladı. Umut Okulu öğrencileri ata binmenin zevkini yaşarken atı sevmeyi de ihmal etmedi.
HEM ZİHİNSEL HEM FİZİKSEL KATKI
Okul Aile Birliği Başkanı Selim Yaşar, bu tür faaliyetlerin önemine dikkat çekerek "Atla terapi Avrupa'da çok yaygın kullanılan faydalı bir yöntem. Yararı otizmli çocuk ata bindiğinde sporda çalıştıramadığı kasların aktifleşmesi sağlanıyor. Aynı zamanda zihinsel açıdan da rahatlama meydana geliyor. At sırtındayken o adımların temposunu hissediyorlar ve kendi bacak hareketlerini de buna göre yapıyorlar. Otizmli öğrencilerin rehabilitasyonu için hayvan sevgisi ve doğa yaşamı ile iç içe olmak çok önemli. Böyle bir etkinliğin yapılması, otizmli öğrencilere sosyal hayat ile uyum çerçevesinde ciddi katkı sağlıyor" diye konuştu.
"OTİZM SABIR DEMEK"
Böyle bireylerin iyi bir eğitimle toplumla bütünleşmelerinin sağlanabileceğine belirten Selim Yaşar, "Otizmli öğrenciler zihinsel engelli değildir. Tam aksine algılamaları son derece yüksektir. Zira bu çocukların kuvvetli bir algılama düzeyleri var. Özellikle bireysel çalışmalarda çabuk kavrıyorlar ve öğreniyorlar. Ancak bu eğitim süreci uzun ve sabır gerektiriyor. Böyle etkinlikler otizmli öğrencilerin sosyal hayata adaptasyonunu sağlıyor" dedi.
"BÜYÜK KATKI SAĞLIYOR"
Güzelbahçe Kaymakamı Mehmet Ünlü ise ilçelerinde verilen eğitimin örnek olması gerektiğini belirterek, "Güzelbahçe'de bulanan Umut Okulu'nun bu çalışmayı yapması bizi çok sevindirdi. Yapılan çalışmaların otizmli öğrencilere büyük katkı sağladığı kanıtlanmış. Desteğimiz her zaman sürecek" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!