Otizmli gencin üniversite başarısı

Güncelleme Tarihi:

Otizmli gencin üniversite başarısı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2016 15:48

Azmi ve hayata bağlılığıyla çevresindekilerin takdirini kazanan otizmli genç Cem Vardarcı, Yaşar Üniversitesi Müzik Bölümünden üçüncülükle mezun olmanın heyecan ve gururunu yaşıyor.

Haberin Devamı

Gülçin ve Zafer Vardarcı çiftinin ikinci çocuğu olarak dünyaya gelen Cem'e 4 yaşındayken otizm teşhisi konuldu. Aldıkları bu haberle yıkılan aile, azim ve kararlılıklarıyla birçok insana örnek olacak mücadele sergiledi.     

Annesi ve babasının desteğiyle eğitim hayatına başlayan Cem Vardarcı, ilköğretimi tamamlayana kadar 6 okul değiştirmek zorunda kaldı. Azimle eğitimine devam ederek, 2011 yılında Ümran Baradan Güzel Sanatlar Lisesi'nden mezun olduktan sonra girdiği üniversite sınavında 179 puan aldı.     

Yaşar Üniversitesi Müzik Bölümünün yetenek sınavına giren Vardarcı, elde ettiği başarı ile "yaylı çalgılar programı"na kabul edildi.     

Eğitimini aksatmadan sürdürürken, üniversiteden bölüm üçüncüsü olarak mezun olma başarısı gösterdi.     

Haberin Devamı

Anne Gülçin Vardarcı, yaptığı açıklamada, oğlunun müziğe ilgisini 10 yaşındayken keşfettiklerini ve özel dersler aldırmaya başladıklarını söyledi.     

Oğlunun konservatuvar okuyacağını hiç hayal etmediğini anlatan anne Vardarcı, "Her annenin hayali vardır, hiç kimse evladının kötü durumda olmasını istemez hatta şimdi çocuk doğmadan hangi anaokuluna gidecek, sonrasında hangi okula gideceği konuşuluyor ama bizler için büyük bir karanlık vardı, şimdi ise gördüğünüz gibi her şey harika" dedi.     

"Otizm algısını değiştirdi"     

Anne Vardarcı, oğlunu çok basit uygulamalar ile topluma adapte ettiklerini vurgulayarak, ailelere çocuklarını ilgisine göre yönlendirmelerini tavsiye etti.     

Cem'in hayata tutunduğunu ve üniversite okuduğunu duyan birçok kişinin kendilerine ulaştığını ifade eden anne, oğlunun otizmin korkulan algısını değiştirdiğini belirtti.     

Oğlunun tedavi yöntemlerini başkalarının da öğrenmesi için kayıtlar tuttuklarını belirterek şunları söyledi:     

"Otizmden çıkmak bugün gördüğünüz gibi mümkün olabiliyor, sakın vazgeçmeyin. Terapistler, öğretmenler, arkadaşlar, komşuların yardımıyla bu hastalık yenilebiliyor. Biz bunu yaşadık ve çok mutlu olduk, herkese de bunun yapılabileceğini gösterdik. Cem'den sonra 7 kişi daha bu okula girdi, bu okul sahiplerinin vizyonlarının açık olması bize bu imkanları verdi."     

Haberin Devamı

Anne Vardarcı, oğlunun üniversiteden mezun olduğu günü görebilmenin mutluluğunu yaşadığını dile getirerek, destek olanlara teşekkür etti.     

"Asla vazgeçmeyin"     

Cem Vardarcı da hastalığı nedeniyle görme sorunları yaşadığını belirterek, "Geleceğe yönelik olarak hedefim, okuduğum üniversitede hoca olmak, bunun için de yüksek lisans yapmak istiyorum. İnsanlar vazgeçmesinler mücadeleye devam etsinler çabalasınlar" dedi.     

Abla Gülser Vardarcı Koçar ise kardeşinin ilerlediği her günün kendileri için mucize gibi geldiğini belirterek, yoğun çabaları sonrasında gencin üniversiteyi bitirmesinin kendileri için tarifsiz bir duygu olduğunu söyledi.     

              

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!