Otizmli çocuklar için bir günde 15 bin TL

Güncelleme Tarihi:

Otizmli çocuklar için bir günde 15 bin TL
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2016 16:29

ODTÜ Teknokent’in düzenlediği ‘ODTÜ Teknokent Festivali’nde otizmli çocuklar yararına 15 bin TL toplandı. Festival kapsamında, ODTÜ Teknokent bünyesinde bulunan şirket ve ‘start up’lar bir araya gelirken, Ankara Otizm Vakfı katılımcıları otizm konusunda bilgilendirdi.

Haberin Devamı

Festivalde stant açan firmalar, görüş alışverişinde bulunmalarının yanı sıra, Ankara Otizm Vakfı ve otizmli çocuklarla da bir araya geldi. Otizmli çocuklar hakkında bilgi alan çalışanlar, vakfa 15 bin TL bağış yaptı. Festival sponsorlarından olan bir otomobil firması Ankara Otizm Vakfı’nın kullanımı için otomobil tahsis etti. Ayrıca bir özel hastane de Ankara Otizm Vakfı’nın otizmli birey eğitimlerinin gerçekleştirildiği tesisi ziyaret ederek, bireylerin sosyal yaşamlarında doktor korkularını yenmeleri için destek sağlayacak.

Araştırma ve teknoloji geliştirme, yazılım üretme projelerinin temel faaliyetler olduğu; araştırmacıların, mühendislerin, yazılımcıların ve tüm diğer çalışanların günlük hayatlarının önemli bir bölümünü geçirdikleri yüksek nitelikli bir yaşam alanı olarak planlanan ODTÜ Teknokent’te, aynı zamanda bölgedeki sosyal yaşamın zenginleştirilmesi için etkileşimin artırılması, çevre kalitesinin yükseltilmesi ve bölgenin bir yaşam alanı haline getirilmesi için de çalışmalar yürütülüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!