Otizmli Çocuklar Belgelerini Aldı

Güncelleme Tarihi:

Otizmli Çocuklar Belgelerini Aldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2015 14:14

ESKİŞEHİR ANADOLU ÜNİVERSİTESİ SPOR BİLİMLERİ FAKÜLTESİ, ENGELLİLER ARAŞTIRMA ENSTİTÜSÜ VE OTİSTİK ÇOCUKLAR FARKINDALIK DERNEĞİ ORTAK ÇALIŞMASI OLAN VE 2014 YILININ EYLÜL YILINDA BAŞLAYAN "FİZİKSEL AKTİVİTE VE SPOR" PROGRAMININ KAPANIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Eskişehir Anadolu Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi, Engelliler Araştırma Enstitüsü ve Otistik Çocuklar Farkındalık Derneği ortak çalışması olan ve 2014 yılının Eylül yılında başlayan "Fiziksel aktivite ve spor" programının kapanışı gerçekleştirildi.
Kapanış programına Anadolu Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Adnan Özcan ve Prof. Dr. Ali Savaş Koparal, Otistik Çocuklar Farkındalık Derneği (OFDER) Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Ayaz, Otistik çocuklar ve aileleri katıldı. Öğrencilere katılım belgelerini AÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, AÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Adnan Özcan ve Prof. Dr. Ali Savaş Koparal verdi. Bir eğitimin daha sonuna geldiklerini anlatan AÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, "İnşallah bu sonun başlangıcıdır. Bundan sonra da bu eğitimlerimiz her zaman devam edecek. Anadolu Üniversitesi, biliyorsunuz ki; engelliler konusunda özel bir hassasiyeti olan bir üniversite. Tüm engel gruplarına elimizden geldiğince, tüm birimlerimizle katkı sağlamaya çalışıyoruz. Özellikle Otizmli çocuklar bizim için bir kat daha önemli. Tabii ki ailelerimizin fedakarlıkları çok farklı, çok başka. Ama üniversite olarak emin olun, sizin çocuklarınız aynı zamanda bizim çocuklarımız" dedi.
ENGELLİ ÇOCUĞA SARILARAK KONUŞMASINA DEVAM ETTİ
Rektör Gündoğan konuşmasını yaptığı sırada kürsüye gelen bir otizmli çocuk renkli görüntüler oluşturdu. Prof. Dr. Gündoğan, engelli çocuğu yanına alarak sarıldı ve konuşmasına bir süre bu şekilde devam etti. Kürsüde durmaktan sıkılan çocuk, Gündoğan’ın yanından ayrıldı. Aynı engelli çocuk, konuşmaların ardından boş kürsüye çıkarak dikkatleri tekrar üzerine çekti. Daha sonra otizmli çocuklar aileleri ve protokol üyeleri ile birlikte fotoğraf çektirdi. Fotoğrafın çektirilmesinin ardından Prof. Dr. Naci Gündoğan yanına gelen otizmli çocuklarla tek tek ilgilendi. Ardından engellilere katılım belgeleri verildi. OFDER Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Ayaz Rektör Gündoğan’a plaket takdiminde bulundu. Verilen ikramların ardından program sona erdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!