Otizme Mavi Işık yaktılar

Güncelleme Tarihi:

Otizme Mavi Işık yaktılar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2017 10:09

Otizme Mavi Işık yaktılar

Haberin Devamı

TRABZON(DHA) – Trabzon’da, “2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü” çerçevesinde ‘Otizme Mavi Işık Yak’ kampanyası kapsamında bir dizi etkinlik düzenlendi.

Vali Yücel Yavuz’un eşi Şengül Yavuz, özel gereksinime sahip çocuklar, aileleri ve gönüllü lise öğrencileriyle bir araya geldi. Güzel Sanatlar Lisesi müzik ve resim bölümü öğrencilerinin mini konseriyle başlayan programda Şengül Yavuz, çocuklar ve diğer katılımcılarla kol kola girdi, grup hep birlikte, ‘Otizm için farkındalık yarat, Yeter ki erken farkında ol, diğer çocuklardan benim ne farkım var anne?' dizelerinden oluşan şarkıyı seslendirdi.

Daha sonra özel okullarda eğitim gören otizmli çocukların el emekleriyle yapmış oldukları ürünlerin yer aldığı stantlar ile otizmin bir farklılık olduğunu anlatmak adına kurulan bilgilendirme stantlarını gezen Şengül Yavuz, “Otizm bir rahatsızlık değil, bir farklılıktır. Bu farkındalığı sağlamak adına bu güzel organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Programın sonunda ‘2 Nisan Otizmin Kahramanıyım‘ yazılı mavi pelerinleri giyen çocuklar, aileleri ve Şengül Yavuz ile birlikte fotoğraf çektirdi.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!