Otizm gününde Manga konseri

Güncelleme Tarihi:

Otizm gününde Manga konseri
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2017 14:30

Otizm gününde Manga konseri

Haberin Devamı

ADANA Büyükşehir Belediyesi'nin 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü nedeniyle düzenleyeceği etkinlikte ünlü rock grubu Manga konser verecek.

Merkez Park'ta öğle saatlerinde başlayacak 3. Otizm ve Spor Festivali'nde çeşitli yarışmalar ve oyunlar yer alacak, halk konserinde Manga sahneye çıkacak ve otizmli Caner Serin piyano ve gitar dinletisi sunacak.

Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Daire Başkanlığı ile Otizmle Barış Derneği'nin işbirliğinde hayata geçirilen etkinlik, basın toplantısı ile kamuoyuna duyuruldu. Toplantıya Gençlik ve Spor Daire Başkanı Halil Hızlısoy, Otizmle Barış Derneği Başkanı Dursun İzgi, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Durmuş Ökten, Adana Kent Konseyi Çocuk Meclisi Başkanı Amir Akdağ ve konuklar katıldı. Feke Belediye Başkanı Ahmet Sel de projeye destek verdi.

Otizmli Barış Derneği Başkanı Dursun İzgi, otizmin 'sosyal etkileşime ve iletişime zarar veren, beyin gelişimini engelleyen nörobiyolojik bozukluk' olduğunu belirtip, erken tanı, eğitim ve aileye doğru danışmanlık verildiğinde bireyin bağımsız yaşayabilme düzeyine gelebildiğini vurguladı. Otizmli bireylerin çoğunluğunun zihinsel engelli olduğu düşüncesinin toplumda yaygınlık gösterdiğini kaydeden Dursun İzgi "Oysa otizmli bireyler, bilgiyi yaşamlarında uygun şekilde kullanmakta sorunlar yaşamaktadır. Biz ise bu farkındalığın oluşması için çaba gösteriyoruz" dedi.

MERKEZ PARK'TA

Halil Hızlısoy ise 3. Otizm ve Spor Festivali'nin programını açıkladı. Hızlısoy, 2 Nisan saat 11.00'de İstasyon Meydanı'nda otizmli çocuklar ve ailelerinin katılacağı farkındalık yürüyüşü yapılacağını, saat 12.00'den itibaren Merkez Park'ta etkinliklerin başlayacağını bildirdi. Mini yarışmalar, çocuk oyunları, boyama şenliği, animasyon gösterileri ve sürpriz etkinliklerin gün boyu devam edeceğini aktaran Hızlısoy "Festivalimizin müzik etkinliklerinde otizmli kardeşimiz Caner Serin piyano ve gitar dinletisi sunacak. Sevilen Rock grubu Manga da saat 17.30'den itibaren ücretsiz konser verecek. Tüm Adanalı hemşehrilerimizi bu anlamlı festivale davet ediyoruz" diye konuştu.

ADANA,(DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!