Otistik ikizlerin Fransa'da büyük başarısı

Güncelleme Tarihi:

Otistik ikizlerin Fransada büyük başarısı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 02, 2017 13:24

Otistik ikizlerin Fransa'da büyük başarısı

Haberin Devamı

Turgay İPEK/ERZURUM, (DHA)- ERZURUM'da otistik ikizler, 13 yaşındaki Aliye Zeynep ve Muhsin Murat Bingül, Fransa'da yapılan 'Özel Sporcular Kayak Dünya Şampiyonası'nda büyük başarı elde etti. Kendilerinden yaşça çok büyük sporcularla kapışan ikizlerden Aliye Zeynep Bingül Küçük Slalomda dünya beşincisi Avrupa 4'üncüsü, Muhsin Murat Bingül'de Dünya 14'üncüsü ve Avrupa 12'ncisi oldu.
Aliye Zeynep ve Muhsin Murat Bingül, yurt içinde ve dışında kayak sporunda başarıdan başarıya koşuyor. Türkiye'nin tek lisanslı, otistik sporcuları olan Bingül kardeşler, Fransa'nın Pau şehrindeki Gourete kayak merkezinde yapılan Uluslararası Zihinsel Engelliler Federasyonu (INAS) faaliyet programında yer alan, Dünya Kayak Şampiyonası'nda çıktıkları pistte büyük bir başarı elde etti. Şampiyonaya Palandöken Kayak Merkezi'nde günde 4 saat çalışarak hazırlanan Otistik ikizler, kendilerinden beklenen başarıyı gösterdi. Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı olan babaları Ünal Bingül ile İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nde mühendis olan anneleri Nesrin Kaya Bingül'ün büyük desteğiyle başarıdan başarıya koşan çocukların yurt içinde ve dışında birçok madalyası bulunuyor.
Otistik çocukları ile bugüne kadar hep gurur duyduklarını ve bundan sonrada duyacaklarını belirten baba Ünal Bingül, ikizlerin Fransa'da Türkiye'ye en iyi şekilde temsil ettiğini belirtti. Çocuklarının kendilerinden 10 ile 30 yaş büyük sporcularla kapıştığını ifade eden Bingül, şöyle konuştu:
"İkizlerimiz iyi bir kamp dönemi geçirdi ve Fransa'ya gitti. Şampiyonanın en küçükleri bizim çocuklardı. Küçük Slalom dalında Aliye Zeynep dünya beşincisi, Avrupa 4'üncüsü, büyük slalomda dünya 8'incisi ve Avrupa 7'ncisi oldu. Oğlumuz Muhsin Murat ise küçük slalomda dünya 14'üncüsü, Avrupa 12'incisi, Büyük Slalomda ise Dünya 14'üncüsü Avrupa 10'uncusu oldu. Çocuklarımız 2 yaşına kadar yürüyemedi, oğlum 5 yaşında konuşmaya başladı. Kızım ise 9 yaşında 'baba' dedi. Bu haldeyken şampiyonaya katılmaları zaten onları şampiyon yapmıştır. Çocuklarımız fiziki gelişimlerini tamamladıkları takdirde bütün madalyaları getirecekler."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!